Afbeelding
Luciano de Graaf

Grote controle: Weinig mis bij autobedrijven

13 september 2019 om 12:26 Misdaad

HEUVELRUG Gemeenten, politie, Omgevingsdienst Utrecht en Stedin voerden donderdag een controle uit bij verschillende autobedrijven in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede. Bij deze integrale controle hebben de inspecteurs naar verschillende aspecten gekeken, zoals de naleving van milieu- en bouwvoorschriften en het gebruik van elektriciteit.

Zowel in Wijk bij Duurstede als in Utrechtse Heuvelrug is gebleken dat bijna alle gecontroleerde bedrijven voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. In beide gemeenten zijn bij één bedrijf enkele milieuovertredingen geconstateerd. In Wijk bij Duurstede zijn bij een ander bedrijf enkele kleine verbeterpunten op het gebied van brandveiligheid geconstateerd. Verder zijn er geen bijzonderheden geconstateerd. Dat meldt de gemeente vrijdag.

De integrale controle maakt deel uit van het Integraal Veiligheidsplan Heuvelrug (IVP) 2019-2022. Hierin hebben de gemeenten Renswoude, Rhenen, Veenendaal, Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug, de politie en het Openbaar Ministerie gezamenlijk afspraken gemaakt over de aanpak van ondermijnende criminaliteit. De eerste stap hierbinnen is om te controleren of de bestaande bedrijven voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Door actief te controleren en eventuele misstanden consequent aan te pakken dragen de gemeenten bij aan een veilig ondernemersklimaat.

Bij onder andere horecagelegenheden vinden de integrale controles met verschillende partners in beide gemeenten regelmatig plaats. De gemeente Utrechtse Heuvelrug is vorig jaar gestart met het uitvoeren van integrale controles bij autobedrijven. Vanaf dit jaar vinden de integrale controles in deze gemeente ook plaats in het buitengebied en bij agrarische bedrijven. De gemeente Wijk bij Duurstede is dit jaar gestart met de integrale controles bij autobedrijven.

advertentie
advertentie