Archiefbeeld
Archiefbeeld Michiel Schaaij

Ontsluiting van bedrijventerrein Haarbos kan van start

29 juli 2019 om 13:16 lokaal

MAARSBERGEN De aanbesteding voor de ontsluiting van het nieuwe bedrijventerrein Haarbos is in de wacht gesleept door Henzen Wegenbouw. Het Heuvelrugcollege heeft vorige week besloten om het Veenendaalse bedrijf de opdracht voor de werkzaamheden te verlenen. Verkeerswethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) noemt de aanbestedingssom van 1,2 miljoen euro een investering in verkeersveiligheid.

Michiel Schaaij

De aannemer gaat onder andere het wegprofiel van de Rottegatsteeg verbreden om meer ruimte voor fietsers te maken. In beide richtingen worden zogenoemde fietssuggestiestroken op het wegdek aangebracht. Ook komen er inhaalstroken waar automobilisten kunnen uitwijken voor vrachtverkeer uit tegengestelde richting. 

ONDERHOUDSKOSTEN Verder moet de kruising van de Griftdijk met de N226 worden aangepast en wordt daar een verkeersregelinstallatie geplaatst. Hoewel de doorgaande weg een provinciale verantwoordelijkheid is, moet de gemeente de komende 22 jaar ook de onderhoudskosten van de nieuwe kruising betalen. Boonzaaijer schat dat daar zo'n tien tot twintigduizend euro per jaar mee is gemoeid.

BEDRIJFSUNITS De aanbesteding zelf kost Utrechtse Heuvelrug bijna 1,9 miljoen euro, maar daarvan neemt initiatiefnemer Van Wolfswinkel een bedrag van zes ton voor zijn rekening, zoals eerder werd afgesproken. Het nieuwe bedrijventerrein sluit aan op het bestaande bedrijventerrein aan de Ambachtsweg en omvat zestien bedrijfsunits van circa 210 tot 350 vierkante meter. Toekomstige kopers moeten daarvoor 2 tot 2,5 ton op tafel leggen.

WONINGEN Initiatiefnemer Van Wolfswinkel wil zijn huidige vestigingen aan de Haarweg en de Ambachtsweg samenvoegen op het nieuwe bedrijventerrein. Aan de overkant van de Haarweg komt dan een klein wijkje met in totaal 25 nieuwe woningen. Volgens wethouder Boonzaaijer zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de wegaanpassingen inmiddels verricht, zodat Henzen met de uitvoering kan beginnen. 

advertentie
advertentie