Afbeelding
Politie

Flessen lachgas en gevaarlijke brandstoffen aangetroffen bij grootschalige controle in Maarn

20 maart 2023 om 10:43 Overig

MAARN De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft afgelopen vrijdag een grootschalige integrale controle uitgevoerd op 21 bedrijfsruimten en twee garages aan de Amersfoortseweg en Maarnse Grindweg in Maarn. Tijdens de controle zijn in een bedrijfsruimte onder andere drie flessen lachgas en gevaarlijke brandstoffen aangetroffen. Daarnaast was er sprake van illegale bewoning. Dat meldt de gemeente in een persbericht.

,,In ons integraal veiligheidsplan vormt de aanpak van ondermijning één van onze prioriteiten. Dit komt onder andere tot uitvoering door het houden van integrale controles met onze partners”, aldus burgemeester Naafs. ,,Bedrijfsruimten en garages geven soms onderdak aan criminele activiteiten. Om die reden is ervoor gekozen om op vrijdag 17 maart deze controle uit te voeren. Wij hebben in kort termijn als één overheid ingezet op het organiseren van deze integrale controle. Onze samenwerking toont aan dat er géén ruimte is voor criminele activiteiten én dat melden helpt. Wij blijven in gezamenlijkheid met onze partners stug doorgaan met de integrale aanpak, want de aanhouder wint.’’

Naast de handhavers van gemeente Utrechtse Heuvelrug werkten ook de politie, de Omgevingsdienst Regio Utrecht, de Arbeidsinspectie en het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum (RIEC) mee aan de controle. 

Heeft u een vermoeden of signaal van criminaliteit in uw buurt? U kunt altijd contact opnemen met uw wijkagent. Blijft u liever anoniem? U kunt iets melden zonder uw naam of adres op te geven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 (gratis) of via www.meldmisdaadanoniem.nl. Op deze manier krijgt de politie waardevolle informatie en kunt u anoniem helpen om uw omgeving veiliger te maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie