Afbeelding
Politie

Burgemeester sluit Driebergse woning vanwege illegale prostitutie

Misdaad

DRIEBERGEN Burgemeester Naafs een woning aan de Groenhoek in Driebergen zaterdagavond per direct gesloten voor twee weken. In het pand vond volgens de gemeente illegale prostitutie plaats.

De prostitutie kwam zaterdagavond aan het licht toen toezichthouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, in nauwe samenwerking met de politie, een controle uitvoerden in de woning. Aanleiding waren meerdere gedetailleerde meldingen via Meld Misdaad Anoniem over een aanhoudende overlast in de buurt door een grote stroom aan bezoekers. Hierop ontstond het vermoeden dat er sprake was van illegale prostitutie in de woning, aldus de gemeente in een persbericht.

,,De handhavers hebben in de woning twee slaapkamers aangetroffen die ingericht waren om klanten te ontvangen. Er waren twee prostituees en één klant aanwezig. Uit het nog lopende onderzoek zijn sterke signalen gekomen dat er sprake was van een structurele en ernstige verstoring van de openbare orde, voortkomend uit het gedrag van de prostituees en de klanten. Om de leefbaarheid en de openbare orde te herstellen, maar ook om een ernstige vrees voor herhaling weg te nemen, is ervoor gekozen om de woning per direct te sluiten.’’

Burgemeester Naafs: ,,Illegale prostitutie in woningen zorgt voor ernstige overlast in woonwijken en tast de leefbaarheid aan. Ik weiger dat te accepteren. Vrouwen kunnen slachtoffer worden van mensenhandel. Wij hebben hier nadrukkelijk aandacht voor. Ik sluit aanvullende maatregelen op basis van het nog lopende onderzoek niet uit.”

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Leer om terug naar de natuur te gaan: ‘Bushcraft is leuk en leerzaam’ 1 uur geleden
Afbeelding
Effecten stikstof Veluwe lijken ook te spelen op de Utrechtse Heuvelrug 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Een warme kamer voor iedereen in Driebergen: ‘Mensen niet in kou laten staan’ gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Van boeren en buitens: Boerenleven en jeugd op boerderij De Lindenhorst 4 dec, 12:50
PREMIUM
Afbeelding
Maatje Mobiel rijdt weer zorgritten: Chauffeurs en klanten zijn meer dan welkom 4 dec, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Kerstsamenzang terug in Maarn: ‘Kinderen zijn al hard aan het oefenen’ 3 dec, 13:04
Afbeelding
Korage treedt op bij ‘Op naar Kerst’ op 11 december 3 dec, 11:57