Na een korte voetbalpauze maakt Tim Kas (rechts aan de bal) weer deel uit van de A-selectie van zaterdag vierdeklasser DEV Rinus van Denderen

DEV machteloos tegen VVA

6 oktober 2019 om 11:11 Voetbal

DOORN ,,Achterberg gewoonweg een maatje te groot", aldus Mark Sluis Dat de aanvoerder en doelman van zaterdag vierdeklasser DEV met bovengenoemde uitspraak de feitelijke situatie op waarde wist in te schatten, was gezien het verloop van dit voetbaltreffen volkomen duidelijk. Alhoewel de formatie van hoofdtrainer Rick Andeweg in het eerste half uur nog wel aardig stand wist te houden tegen een op alle fronten sterker VVA, was het daarna over en uit en liepen de Achterbergers uit naar een uiteindelijke dik verdiende 0-3 eindstand.

Huub van Aerssen

Dat het geen eenvoudig voetbalmiddagje zou gaan worden op sportpark Tuilland, thuisbasis van DEV, was op voorhand eigenlijk wel duidelijk. Zowel de thuisploeg als de gasten uit Achterberg waren na twee duels nog zonder puntverlies en op basis van dat resultaat de nummers een en twee op de ranglijst in de zaterdag vierde klasse F. De verwachtingen waren dus hoog gespannen en leek dit op papier een interessante ontmoeting te gaan worden.

Maar van meet af aan werd duidelijk dat DEV het aanvalsritme en de fysieke kracht van VVA maar nauwelijks de baas kon. Vanaf het eerste fluitsignaal werd de met veel inzet en werklustige thuisploeg ver terug gedwongen op eigen helft en was het aan het wederom stabiele keeperswerk van doelman Mark Sluis te danken dat al niet in een vroegtijdig stadium de wedstrijd werd beslist. Alhoewel de thuisploeg nog wel wat tegenstoten wist uit te delen, was het na een half uur speeltijd raak voor Achterberg dat met een afstandsschot op een 0-1 voorsprong kwam. Nog geen minuut later was het weer raak (0-2) en leek DEV rijp voor de sloop. Dat het tot aan de rust bij die achterstand bleef was enerzijds een verdienste van het verdedigend solide werk van de thuisploeg te noemen, maar gaf anderzijds geen goed gevoel richting tweede helft.

GEEN LOON NAAR WERKEN Toch leek DEV zich bij aanvang van de tweede helft niet neer te leggen bij een mogelijke 'zeperd', voetbalde meer vooruit en wist zelfs wat kleine kansen te creëren. Maar in tegenstelling tot de gehoopte aansluitingstreffer, kreeg de thuisformatie na ongelukkig uitverdedigen in de 55e minuut de kous op de kop en was het Achterberg dat de 0-3 wist binnen te schieten.

Daarmee was de wedstrijd beslist en konden ook een drietal wissels aan DEV zijde daarin geen verandering meer brengen. Met tot overmaat van ramp in het laatste kwartier een rode (twee keer geel) kaart voor routinier Pieter Hegger, bleef het bij die 0-3 nederlaag en kreeg de Andeweg formatie geen loon naar werken. Een verdiende eindoverwinning voor VVA dat als titelkandidaat mag worden bestempeld.

Andeweg: ,,Ons doel blijft aan het eind van de rit een plek in de top vijf. Daarbij moet je een nederlaag incalculeren. We hebben gestreden voor wat we waard waren."