Archieffoto ter illustratie.
Archieffoto ter illustratie. Wim Oolbekkink

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

lokaal

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

[16 mei 2019]

[Leersum]

[Workshop Topsy Turvy poppetjes maken]
[10:00 Hoflaan 31]
Onder begeleiding van Cok van Aalst in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum Topsy Turvy poppetjes maken. Deze creatieve workshop is gratis toegankelijk en vooraf aanmelden is niet nodig. De Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum, gebouw De Binder, Hoflaan 31.

[Driebergen-Rijsenburg]

[Naaiatelier bij De Inloop Driebergen]
[12:45 Oranjelaan 73]
Deskundige vrijwilligers helpen deelnemers op weg, samen creatief aan de slag. Voor beginners en gevorderden. Naaimachines en materialen zijn aanwezig. Meer informatie? Janneke Stoevelaar 06-11587327.

[18 mei 2019]

[Doorn]

[Wandelen voor SOS kinderdorpen]
[8:00 Langbroekerweg 15]
Twaalfde jaarlijkse benefietwandeltocht voor SOS Kinderdorpen. Deze tocht voert langs kastelen, bos en het Boerenklompenpad in de omgeving van Doorn, op de Utrechtse Heuvelrug. Er zijn die dag maar liefst 7 verschillende routes uitgezet, voor alle wandelniveaus: van ervaren wandelaars tot en met gezinnen met kinderen. De tochten starten tussen 8.00 en 12.00 uur. Wandelaars die 30 of 40 km gaan lopen kunnen uiterlijk om 10.00 uur starten. Rond 17.00 uur dienen alle wandelaars zich weer bij het eindpunt te hebben gemeld. Iedereen kan zonder vooraanmelding deelnemen. De start/ en inschrijflocatie is de Kaasboerderij, Langbroekerweg 15 in Doorn. De kosten voor deelname zijn 5 euro per deelnemer. Alle opbrengsten komen helemaal ten goede aan SOS Kinderdorpen.

[Zomer Vertelpodium]
[20:00 Driebergsestraatweg 6c]
Kom luisteren! Campus Landgoed Zonheuvel en diverse Heuvelrugse vertellers organiseren deze zomer zes zaterdagavonden vol verhalen, muziek, woordkunst, poëzie en literatuur. Zelf vertellen? We zoeken naar vertellers, muzikanten, woordkunstenaars die, maximaal 10 minuten per optreden, hun kunsten willen vertonen op ons podium. Als je wilt optreden, meld je dan aan bij Jetta van Genuchten op info@deverhalenvrouw.net Waar: Maarten Maartens Openluchttheater Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98, 3941EP Doorn Data en tijden: 18 mei, 22 juni, 27 juli, 24 augustus en 28 september van 20:00u tot 22:00u Kosten: 7,50 Euro inclusief 2 consumpties aan de (mobiele) bar, tickets verkrijgbaar op www.campuslandgoedzonheuvel.nl/programma.

[Driebergen-Rijsenburg]

[Training: 'Je bent niet je paniekaanval']
[10:00 Hoofdstraat 122]
De Angst, Dwang en Fobie stichting organiseert dit voorjaar de training 'Je bent niet je paniekaanval'. De training is van 10:00 tot 16:00 uur in Driebergen en kost 150,- euro (100,- euro voor Vrienden) Informatie en aanmelden training: www.adfstichting.nl/voor-jou/trainingen/je-bent-niet-je-paniekaanval. Tel: 0343-521031 of trainingen@adfstichting.nl

[Voorjaarsconcert]
[20:15 Hoofdstraat 117a]
Onder leiding van dirigent Albert van Eeghen en met medewerking van solist Bas Verheijden spelen het KamerOrkest Driebergen een Beethoven programma: - Concert nr. 3 voor piano en orkest in C mineur, opus 37. - Symfonie nr. 6 in F majeur, opus 68, Pastorale. Toegang: 15,- euro (tot 18 jr.: 7,50 euro) Kaarten vooraf reserveren via kaartverkoop@kamerorkestdriebergen.nl. Vermeld duidelijk uw naam, het aantal en het soort kaartjes (volwassenen / kinderen).

[Maarn]

[Wildgroei Festival]
[11:00 Amersfoortseweg 7-9]
Festival voor iedereen uit de Utrechtse Heuvelrug en omgeving die gezelligheid, duurzaamheid, natuur en creativiteit belangrijk vindt. Er is een kleinschalige markt en foodtrucks waar lokale en ambachtelijke producten worden verkocht. Kinderen kunnen op de open piste van Circus Snor onder leiding van een echte acrobaat trainen voor circusartiest, broodjes bakken boven een vuurtje of een spannende workshop volgen. Locatie: Landgoed 't Stort Amersfoortseweg 7-9, 3951 LA Maarn Entree : 3,- euro pp. Voor kinderen tot 12 jaar en 65+ gratis. Bij de deelname aan de workshops en activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Meer informatie: facebook.com/wildgroeifestival

[Maarsbergen]

[Lentemarkt]
[11:00 Haarweg 23]
Vanuit de Dorpskerk wordt een gezellige lentemarkt gehouden op landgoed de Meyerhorst in Maarsbergen. Van 11.00 tot 16.00 uur kun je lekker rondsnuffelen tussen de boeken, curiosa, schilderijen etc. Voor de kinderen zijn er ook leuke activiteiten en ze kunnen zich laten schminken.

[Amerongen]

[Jaarlijkse Bosuilmarkt]
[12:00 jan van Zutphenweg 7]
De Oudercommissie van Kinderdagverblijf / BSO De Bosuil uit Amerongen organiseert zaterdagmiddag 18 mei van 12:00 - 16:30 uur weer een gezellige markt met speelgoed, tweedehands kinderkleding, hapjes, kinderboeken & leuke activiteiten. Leuk om elkaar te zien en ontmoeten bij de sfeervolle locatie van de Bosuil. Dit jaar is als goede doel gekozen: De Bijenhoudersvereniging Utrechtse Heuvelrug. Gratis entree. Locatie: KDV/BSO De Bosuil, Jan van Zutphenweg 7, Amerongen.

[19 mei 2019]

[Doorn]

[Mind-Walk ochtend]
[8:30 Leersumsestraatweg]
Mind-Walk ochtend in het Doornse gat. Een goede gelegenheid om in alle vroegte kennis te maken met Mind-Walk zonder dat je gelijk vast zit aan een cursus van 5 of 10 wandelingen. Mind-Walk is een combinatie van mindful wandelen, ontspanningsoefeningen en meditatie in de buitenlucht. De start is om 8.30 uur vanaf de parkeerplaats bij het Doornse gat. De wandeling duurt circa 75 minuten, waarbij de oefeningen zijn geïntegreerd in een wandeling van circa 3 km. Er is plaats voor maximaal 10 personen en de kosten zijn 11,50 euro p.p. Voor meer informatie of aanmelden: welkom@mindmecoaching.nl.

[Driebergen]

[Cantate 'Also hat Gott die Welt geliebt']
[19:30 Hoofdstraat 117A]
De cantate wordt uitgevoerd door het Cantatekoor en - orkest Driebergen o.l.v. Margo van Biezen. Bach heeft deze cantate voor Tweede Pinksterdag van het jaar 1725 gecomponeerd. De vreugde van het Pinksterfeest is in het beginkoor te horen in het dansende ritme met drie hobo's in het orkest! Om Maarten 't Hart, schrijver en Bachkenner te citeren: 'Eén van de heerlijkste cantates'. De avonddienst begint om 19.30 uur. De toegang is gratis, er is een collecte na afloop.

[20 mei 2019]

[Maarn]

[Lezing over Ierland]
[10:00 Trompplein 5]
Jan Diederen geeft in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn een lezing over het landschap en de geschiedenis van Ierland. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. De Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn is te vinden in het dorpshuis De Twee Marken, Trompplein 5 in Maarn.

[Driebergen]

[Koffie en spelletjes]
[10:00 Buzzigburglaan 1]
Zin in een gezelschapsspelletje spelen of ontspannen met anderen koffie drinken? Kom dan naar de Zoute Inval. Wekelijks organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen een moment voor ontmoeting en ontspanning. Gezellig met anderen een kopje koffie of thee drinken en de krant te lezen of juist een spelletje te spelen. Neem gerust iemand mee, de Zoute Inval is er voor iedereen.

[Doorn]

[Breicafé: breien voor goede doelen]
[14:00 Kerkplein 4]
Gezellig samen met anderen breien voor goede doelen onder leiding van Corrie Bos. Iedere maandagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur in de Cantina van Cultuurhuis Doorn. Vooraf opgeven niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

[Leersum]

[Inloop Digitale Hulp Leersum]
[14:00 Hoflaan 31]
Iedere derde maandag van de maand, van 14:00 tot 16:00 uur, organiseren de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum en HCC! Seniorenacademie een Inloop Digitale Hulp. Deze staan gepland voor 20 mei, 17 juni en 15 juli. U kunt langskomen voor praktische hulp of om tips uit te wisselen over het werken met tablet, smartphone of e-reader. Neem wel uw opgeladen tablet, smartphone of e-reader mee. De Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum is gevestigd in Cultuurhuis De Binder (1ste etage, lift aanwezig), aan de Hoflaan 31 in Leersum. Aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

[21 mei 2019]

[Driebergen-Rijsenburg]

[Samen koken, samen eten bij de Inloop]
[17:00 Oranjelaan 73]
Samen koken, samen eten bij de Inloop Driebergen. Elke dinsdag eten we gezamenlijk om 17:00 uur. De maaltijd wordt bezocht door mensen van alle leeftijden! Er wordt door vrijwilligers samen met bezoekers gekookt vanaf 15:00 uur. Na de maaltijd volgt de afwas en een lekker kopje koffie of thee. Mee-eten kost €3,50 Aanmelden kan elke week tot uiterlijk dinsdagmiddag 13.00 uur, stuur een mailtje naar: driebergen@deinloop.net Of bel/app met Janneke Stoevelaar, coördinator, 06 - 11 58 73 27

[22 mei 2019]

[Doorn]

[Handwerkcafé en biljarten in de Cantina]
[10:00 Kerkplein 4]
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Of juist gezellig aan de slag met een eigen brei-, haak- of borduurwerkje? Kom dan ook naar de Cantina. Iedere woensdag vanaf 10:00 uur tot 12:00 uur, uiteraard kosteloos. Ook is het mogelijk om een spelletje te spelen, te kaarten of te biljarten. De Zoute Inval is een vrij toegankelijke inloopochtend georganiseerd door de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn.

[Driebergen-Rijsenburg]

[Samen Soepen en Spelletjesmiddag]
[12:00 Oranjelaan 73]
Elke woensdag van 12.00-16.00 uur Samen Soepen en Spelletjesmiddag bij de Inloop Driebergen. Samen met vrijwilligers en bezoekers wordt er vanaf 12.00 uur een grote pan soep gemaakt, om deze vervolgens samen te nuttigen. Op is op! Kosten: vrijwillige bijdrage. Daarna is er gelegenheid om spelletjes toe doen, zoals rummycub, scrabble, kaarten, enzovoort. Of u kunt mee doen met de wandelgroep. Kortom, we maken er een gezellige middag van. De Inloop Driebergen, Delerij, Oranjelaan73.

[Driebergen-Rijsenburg]

[Wandelgroep bij De Inloop Driebergen]
[13:30 Oranjelaan 73]
Doet u mee? Lekker van het voorjaar genieten! Samen aan de wandel in de omgeving van Driebergen. Geniet van het voorjaar en leer nieuwe mensen kennen. Deelname is gratis en geheel vrijblijvend. Gewoon een keertje doen! Vertrek vanaf de Inloop Driebergen, elke woensdagmiddag, van 13.30-15.00 uur. (na het Samen Soepen van 12.00-13.30 uur, ook hier is iedereen welkom om mee te eten). Meer informatie? Janneke Stoevelaar 06-11587327

[Doorn]

[4Friends!]
[19:00 Wijngaardsesteeg 1a]
Op 22 mei zal de eerste 4Friends! plaatsvinden in jongerenruimte Fort Doorn. 4Friends! is een ontmoetingsinitiatief voor jongvolwassenen tussen de 18 en 40 jaar met een licht verstandelijke beperking. Het doel is ontspanning en vrienden maken. De entree van deze eerste avond is gratis. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en eindigt om 21.00 uur, locatie jongerenruimte Fort Doorn, Wijngaardesteeg 1a (naast sporthal Steinheim) in Doorn.

[Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.]

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 5 uur geleden
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 30 jun, 13:31
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 30 jun, 11:45