Afbeelding
Foto Geld.nl

Autoverzekering in Utrechtse Heuvelrug relatief duur

29 maart 2023 om 07:46 Partnercontent

Autoverzekeringen kosten in de gemeente Utrechtse Heuvelrug gemiddeld 22 procent meer dan in heel Nederland. Dat blijkt uit de Datamonitor Autoverzekeringen van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte een autoverzekering in Utrechtse Heuvelrug gemiddeld 91,05 euro per maand. In heel Nederland was dat gemiddeld 74,75 euro per maand.

Dat de premies in Utrechtse Heuvelrug zo hoog uitpakken, is volgens Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen Geld.nl, best bijzonder. “Autoverzekeraars kijken om de premie te bepalen bijvoorbeeld naar hoe groot de kans op schade is in de gemeente waar je woont. Utrechtse Heuvelrug is niet bijzonder druk qua verkeer en er vindt ook niet spectaculair veel autocriminaliteit plaats.”

Weinig autocriminaliteit en drukte in Utrechtse Heuvelrug

In 2021 waren er in de gemeente Utrechtse Heuvelrug geen autodiefstallen en 85 gevallen van autovandalisme. In heel Nederland vonden dat jaar gemiddeld 15 autodiefstallen en 83 gevallen van vandalisme aan auto’s plaats per gemeente.

“Autoverzekeraars kijken ook hoe druk het is in een gemeente. Hoe drukker, hoe groter de kans op schade en hoe hoger dus je premie. Hiervoor kijken ze meestal naar de stedelijkheidscijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Utrechtse Heuvelrug is met gemiddeld 791 adressen per vierkante kilometer relatief rustig”, legt Bulthuis uit.

Mogelijke andere reden voor dure autoverzekering in Utrechtse Heuvelrug

“Wat wel zou kunnen, is dat inwoners van Utrechtse Heuvelrug duurdere auto’s rijden en daardoor een hogere premie betalen, of doordat er rond het natuurgebied De Heuvelrug meer aanrijdingen met wild plaatsvinden. Maar daar hebben we geen concrete cijfers over”, voegt Bulthuis toe.

Tip! Ook al zijn de autoverzekeringen in Utrechtse Heuvelrug duurder, je kunt nog steeds veel besparen. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste verzekering voor je auto is al snel een paar honderd euro per jaar. Ga dus je autoverzekering vergelijken en bespaar direct.  

advertentie
advertentie