Provinciale Erfgoeddag op 7 juli in Rhenen

27 juni 2022 om 13:43 Overig Deel je nieuws

Op donderdag 7 juli vindt van 10:00 tot 17:00 uur in de Cunerakerk in Rhenen de provinciale Erfgoeddag plaats. Thema van de dag is ‘Het Verhaal van Utrecht maken we samen!’. Iedereen vertelt zijn verhaal op zijn eigen manier en bekijkt erfgoed vanuit zijn eigen perspectief. Rond het thema zijn er lezingen, workshops, een stadswandeling en museumbezoek.

Landschap Erfgoed Utrecht organiseert de Erfgoeddag die is bedoeld om het erfgoed in de provincie Utrecht op de kaart te zetten. De dag is voor iedereen die geeft om Utrechts erfgoed of er in zijn werk of vrije tijd mee te maken heeft. Deelname is gratis.

Gastspreker Hans Goedkoop
Het programma is divers. Zo komt historicus en tv-presentator Hans Goedkoop vertellen over de waarde van erfgoed. Het overzeese participatieproject ‘If This House Could Talk’ maakt bewoners van Newburyport (VS) enthousiast om verhalen op te diepen over de geschiedenis van hun eigen huis. Initiatiefnemer Jack Santos vertelt erover via een live verbinding. Henny Boor en Mirjam Groenendijk van de Historische Vereniging Oudheidkamer Rhenen geven een kijkje achter de schermen van het project ‘Vrouwen van Rhenen’.

Workshops en wandelen
Voorwerpen en collecties van musea, monumenten, archieven of historische verenigingen zitten bomvol verhalen. Kijken door de ogen van een ander maakt het beleven van deze verhalen leuker voor iedereen! Tijdens workshops storytelling en erfgoedwijsheid komt het vertellen van verhalen en kijken vanuit meerdere perspectieven aan bod. Deelnemers kunnen ook de Cuneratoren in Rhenen beklimmen, een stadswandeling maken en het Stadsmuseum bezoeken.

Landschap Erfgoed Utrecht wil dat bewoners van de provincie Utrecht zich verbonden voelen met de geschiedenis, het landschap en het culturele erfgoed van hun omgeving. Als mensen zich meer verbonden voelen gaan ze er meer van houden en beter voor zorgen. De organisatie ondersteunt Utrechtse erfgoedinstellingen bij het werven en opleiden van vrijwilligers, het vergroten van publieksbereik en advies over digitalisering.

Meer informatie en aanmelden:https://www.landschaperfgoedutrecht.nl/erfgoeddag-2022

advertentie
advertentie