Edwin en Janet in de nieuwe winkel aan de Torenzichtlaan 3 in Leersum.
Edwin en Janet in de nieuwe winkel aan de Torenzichtlaan 3 in Leersum. Hubert van Zanten
Advertorial

Grotere winkel Vivánt Edwin en Janet

22 oktober 2020 om 12:47 Zakelijk

LEERSUM Na jaren op het hoekje bij de Schaapjesrotonde gezeten te hebben is de Vivánt verhuisd naar een al langer gewenste grotere winkel. Verhuiswagens waren niet nodig. Van deur tot deur is het ongeveer 25 meter.

Met een grotere winkel is er ook de mogelijkheid van een meer divers assortiment. Naast het vertrouwde aanbod worden de boeken uitgebreid naar de ‘Boeken top 50’. Daarnaast komt er een afdeling ‘Huishoudelijk’ en ‘Speelgoed’.

UITBREIDING ,,Zeventien jaar geleden zijn Edwin en ik in Rhenen begonnen met onze eerste winkel. Omdat we in Leersum wonen, wilden wij ook heel graag hier een winkel openen. Maar daar moesten we nog even op wachten. 4,5 Jaar geleden konden we eindelijk onze winkel in Leersum openen. Een jaar later kwam de mogelijkheid om in Veenendaal een winkel over te nemen en onlangs hebben wij in de nieuwe wijk Veenendaal Oost onze vierde winkel geopend. En nu hebben wij in Leersum onze grootste winkel geopend.” vertelt Janet van den Sigtenhorst vol trots.

,,De grotere ruimte is ook wel nodig voor onze postkantoor functie. We merken dat er steeds meer pakjes verstuurd worden via ons afhaalpunt. En dat is heel goed, maar soms moesten we al gaan stapelen op de vloer en konden we er zelf niet goed meer bij. Nu is dat geen probleem meer.”

MANDJE ,,Toen dit begon te spelen hoorden wij het gerucht dat Snoei ermee zou stoppen. Zo’n begrip in Leersum, dat is ontzettend jammer. Wij zijn meteen naar Theo Snoei gegaan om het van hemzelf te horen. We hebben een goed gesprek gehad. Dat is ook de reden dat wij nu huishoudelijke artikelen en kaarsen verkopen. Snoei kunnen wij natuurlijk nooit evenaren. Zij hebben zo’n ontzettend breed assortiment. Waar zij misschien wel twintig verschillende emmers hadden bieden wij er twee aan”, vervolgt Van den Sigtenhorst. 

,,We moeten als winkels in Leersum elkaar aanvullen en samenwerken, vandaar dat we meteen in gesprek zijn gegaan. En wij gaan ook ‘Het mandje van’ doen. Net als in onze winkel in Rhenen gaan wij speelgoed verkopen. Kinderen kunnen dan zoals ze al gewend zijn een mandje vullen. Die zetten wij dan apart en de kinderen die op het feestje komen kunnen dan uit dit mandje een cadeautje uitkiezen. Zo weet je zeker dat je iets geeft wat de ander graag wilt.”

ONDERNEMEN ,,De huishoudelijke afdeling vind ik wel heel leuk. Het is iets nieuws waar we nog geen ervaring mee hebben. Na zeventien jaar iets nieuws in het assortiment, hoe leuk is dat”, vertelt Van den Sigtenhorst. ,,Ik heb een hele dag bij de groothandel doorgebracht. Alle artikelen gezien, veel geleerd. We gaan vooral die producten van Leifheit, Brabantia en Curver verkopen voor dagelijks gebruik. Die je nu nodig hebt en waar je niet op kan wachten. Je kan het meteen naar huis nemen in plaats van dat je het bestelt en daarna als pakketje later in onze winkel ophaalt.”

,,Wij zijn als ondernemers ook blij om franchisenemer van Vivánt te zijn. We zijn vrij om onze eigen inkoop te doen en te ondernemen zonder strakke formules. Als wij met de avondvierdaagse onze winkel helemaal in stijl willen doen, dan kan dat. Maar we kunnen wel gebruik maken van de kennis van Vivánt en dat is heel prettig.”

OPENING ,,Maandag 19 oktober waren we al klaar en hebben we onze nieuwe winkel aan de Torenzichtlaan 3 geopend. Twee dagen eerder dan verwacht. De hele week hebben wij knallende openingsaanbiedingen, dus kom vooral eens kijken in onze mooie nieuwe en ruime winkel. En laat je dan verrassen”, besluit Van den Sigtenhorst.

door Hubert van Zanten

advertentie
advertentie