Jeroen Plaisier en Anne van den Essenburg zijn de praktijkeigenaren van het Centrum voor Tandheelkunde in Maarn.
Jeroen Plaisier en Anne van den Essenburg zijn de praktijkeigenaren van het Centrum voor Tandheelkunde in Maarn. CVT

Samenwerken in de tandartspraktijk

28 januari 2020 om 10:38 Advertorial_1

MAARN Het Centrum voor Tandheelkunde Maarn (CVT) is al 17 jaar een begrip in Maarn. Eigenaar en mede-oprichter Jeroen Plaisier heeft samen met het team van tandartsen, mondhygiënisten en assistenten alle aandacht voor een goede mondgezondheid. Met ingang van dit jaar heeft hij er met tandarts Anne van den Essenburg een nieuwe praktijkeigenaar bij. ,,Samenwerken is leuker", aldus Plaisier.

Monique José Timmermans

Anne van den Essenburg is geen onbekende in de praktijk. Het is een nieuwe stap in haar carrière. ,,Sinds tien jaar werk ik als tandarts in de praktijk in Maarn. Ik heb in die periode mijn vaktechnische kennis verdiept en de opleiding implantologie afgerond. Nu is het tijd voor een volgende stap als mede-eigenaar van de praktijk."

GROOT GOED Het is een groot goed, vinden Plaisier en Van den Essenburg, om de praktijk samen te runnen. ,,Er is veel aandacht voor nieuwe technologische ontwikkelingen in het vak, onderling overleg over behandelmethodes en voor de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. Alles bij elkaar zorgt ervoor dat we een hoge kwaliteit tandheelkunde kunnen bieden."

Naast de reguliere tandartszorg biedt de praktijk specialisaties op het gebied van orthodontie en implantologie. Maar ook is er extra aandacht voor mensen met angst of ouderen. ,,Met vier behandelkamers en het grote team kunnen we deze zorg tijdens ruime openingstijden bieden, zodat patiënten ook voor en na hun werkdag bij ons terecht kunnen. We merken dat dat ook mensen uit de regio trekt." Dankzij de vestiging in het Gezondheidscentrum is er ook laagdrempelig contact met de huisartsen en logopedisten.

Dat Anne van Essenburg tien jaar geleden in Maarn kwam werken, was niet geheel toevallig. Als middelbare scholiere bezocht zij de praktijk al voor haar periodieke controle. Terwijl ze nadacht over haar studiekeuze nodigde haar tandarts Jeroen Plaisier haar uit om een dag mee te lopen in de praktijk. Na deze dag was het voor Anne duidelijk: ,,Ik wil tandarts worden. Mensen helpen heeft mij altijd al aangesproken. Dat in combinatie met de technische kant van het vak, trok mij in de tandheelkunde erg aan." Van Essenburg heeft de studie tandheelkunde gevolgd aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam en is daarna meteen aan de slag gegaan in de praktijk in Maarn.

De samenwerking tussen Plaisier en Van den Essenburg zal niet leiden tot grote veranderingen voor de patiënten. ,,De zorg voor de patiënt en het gebit staan centraal en alle vertrouwde gezichten van het team blijven hetzelfde."

www.centrumvoortandheelkundemaarn.nl

Jeroen Plaisier en Anne van den Essenburg zijn de praktijkeigenaren van het Centrum voor Tandheelkunde in Maarn.
advertentie
advertentie