Gert en Bea dragen met het volste vertrouwen hun kaaswinkel over aan Amber (l) en Raffaella.
Gert en Bea dragen met het volste vertrouwen hun kaaswinkel over aan Amber (l) en Raffaella. Babs Bouwman

Van Leeuwen Kaas in Doorn blijft bestaan: winkel in goede handen bij Amber en Raffaella

7 december 2023 om 14:06 Zakelijk

DOORN Het was de grote wens van Gert en Bea van Leeuwen dat ze hun zaak aan iemand konden overdragen. Ze zijn dan ook blij om te kunnen zeggen dat hun zaak voortgezet gaat worden door twee enthousiaste vrouwen. Al bijna vijfendertig jaar stopten ze hun ziel en zaligheid in de winkel en maakten ze er een succesvol bedrijf van. Met klanten tot ver in de regio. Nu is de tijd gekomen om andere dingen te gaan doen; Daarom hakten ze de knoop door om op 1 mei 2024, op de kop af 35 jaar later, de winkel over te dragen aan de nieuwe eigenaressen.

door Babs Bouwman

Ook de klanten van Van Leeuwen Kaas kunnen opgelucht ademhalen. Want het zou toch reuze jammer zijn als deze winkel voor liefhebbers van kaas, noten en mooie bijproducten uit het dorp zou verdwijnen. Zeker in de huidige tijd waar kaas weer helemaal ‘hip’ is. Neem bijvoorbeeld de populaire borrelplank of een kaasplank als nagerecht. Maar kaas wordt ook als hoofdgerecht, zoals kaasfondue en raclette, weer steeds vaker gegeten. Bij Van Leeuwen Kaas krijg je goed advies en voor iedere smaak is iets te vinden in het uitgebreide assortiment. Vraag gerust eens hoe je het beste een kaastafel of een plateau met specialiteiten uit de winkel samenstelt: keuze genoeg.

Amber Verwoerd en Raffaella Pouw zijn nichtjes en kennen elkaar al hun hele leven. ,,We hebben al langer plannen om samen iets op te zetten. Dit is een unieke kans”, zegt Amber beslist. Voorlopig willen ze niks veranderen aan het assortiment. Ook niet aan de naam want de winkel staat heel goed bekend in de wijde omgeving. Vanaf 1 januari gaan Amber en Raffaella parttime meedraaien in de winkel, zodat ze tot 1 mei de tijd hebben om het vak te leren van Gert, Bea en de medewerkers. ,,We hebben super veel zin om te beginnen”, lacht Raffaella enthousiast. Ze kunnen niet wachten om klanten blij te maken door ze te adviseren over een lekker kaasje, borrelplank of een cadeaupakket.

Amber en Raffaella kijken er naar uit om kennis te maken met de klanten. Leuk om te weten is dat ook de gezelligheid in de winkel blijft. Want qua vrolijkheid doen de nieuwe onderneemsters beslist niet onder voor Gert en de medewerkers. Dus niet alleen de kaaswinkel maar ook de sfeer blijft in goede handen.

Meer informatie? www.vanleeuwenkaas.nl.

Dit artikel wordt u aangeboden door Van Leeuwen Kaas. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant? Neem dan contact op met Erik van Dijk (06-21261005, e.v.dijk@bdu.nl).

Babs Bouwman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie