Meer dan een plak kaas

30 juli 2009 om 00:00 Nieuws

Gert vindt het heerlijk om klanten te helpen en te zorgen voor een ruime keuze uit zowel binnenlandse als buitenlandse kazen en andere heerlijkheden, en Bea kokkerelt thuis met passie een heel Lokinassortiment aan lekkernijen die weer terug te vinden is in hun winkel aan de Kampweg in Doorn. Wie denkt dat Van Leeuwen Kaas in Doorn alleen kaas verkoopt heeft het mis. De speciaalzaak heeft meer dan alleen de traditionele plak kaas voor op brood. Naast een arsenaal aan verschillende kaassoorten hebben Bea en Gert nog veel meer hartige verlokkingen in hun winkel. Zo kan men op een afstand al de lekkere geur opsnuiven wanneer er noten vers gebrand worden, hebben ze olijven uit alle windstreken en tapenades met zorg bereid door Bea. ,,Bea is echt creatief,” aldus Gert van Leeuwen die samen met zijn vrouw alweer twintig jaar de zaak runt die zijn ouders in 1981 kochten. ,,Koken vindt ze leuk, en tezamen met haar gevoel voor presentatie maakt dat er lekkere quiches en tapenades in onze winkel te vinden zijn. Onder andere een quiche met geitenkaas, honing en appel of de peer-gorgonzola quiche. Maar er zijn nog veel meer varianten, en allemaal te verkrijgen in verschillende maten. Bea volgt al enkele jaren met plezier kookcursussen en geeft sinds drie jaar zelf workshops vanuit de goed geoutilleerde keuken in hun woonhuis. In groepjes van maximaal acht personen worden er hedendaagse gerechten gemaakt waar ook de manier van presentatie ruim aan bod komt. De recepten gaan aan het eind van de workshop mee naar huis. In september gaat de eerste vegetarische kookworkshop van start. Gert:,,Veel mensen denken dat de gerechten van de workshops vegetarisch zijn, omdat ze de link leggen met kaas, maar niets in minder waar. Vandaar dat we het nu dan ook leuk vinden om wel eens een echte vegetarische workshop te organiseren.” Naast de workshops verzorgen Bea en Gert ook catering voor particulieren en bedrijven. Dat kan gaan om een aangeklede borrel met kleine hapjes tot een compleet maaltijdvullend buffet. In de winkel ligt een lijst met de mogelijkheden, die kunne worden aangevuld met eigen ideeën. ,,De wensen van de mensen staan bij ons voorop,” aldus Gert.

DOORN - Als je Gert en Bea van Leeuwen tezamen in hun kaasspeciaalzaak van Leeuwen Kaas ziet kan je terecht spreken van een unicum. Beiden hebben ze hart voor de zaak maar alle twee hebben ze hun eigen specialiteit. door Rose Carry Lokin

Van Leeuwen Kaas is te vinden aan de Kampweg 6-6a, telefoon: 0343-416055. Openingstijden: maandag, dinsdag en donderdag van 08.30-18.00, woensdag van 08.30-17.00 vrijdag van 08.30-20.00 en zaterdag van 08.00-16.00. Website: www.vanleeuwenkaas.nl. Van 26 juli t/m 16 augustus is de zaak gesloten ivm vakantie.

advertentie
advertentie