Tijdens de open dag op 11 maart onthulden wethouder Karin Oyevaar en Stefan van Schijndel het nieuwe logo van de Heuvelrug Muziekschool.
Tijdens de open dag op 11 maart onthulden wethouder Karin Oyevaar en Stefan van Schijndel het nieuwe logo van de Heuvelrug Muziekschool. Victor Schutijser

Heuvelrug Muziekschool bestaat 35 jaar

16 maart 2023 om 15:02 Zakelijk

DOORN Bij Heuvelrug Muziekschool kan jong en oud al 35 jaar muzieklessen volgen. Leren een instrument te bespelen, maar ook leren hoe je een beat maakt, songs schrijft of meedoet in ensembles: wat voor stijl je ook wil. Een eigentijdse muziekschool met sinds afgelopen zaterdag een fris nieuw logo dat wethouder Karin Oyevaar onthulde. Als feestelijke start van het jubileumjaar waarin muziek maken de boventoon voert. Voor degenen die het nog niet weten: muziek maken en samenspelen activeert de hersenen en zorgt voor een geluksgevoel. Reden te meer om te ontdekken wat de Heuvelrug Muziekschool voor leuks te bieden heeft.

Kennismaken met verschillende instrumenten, workshops en docenten van de Heuvelrug Muziekschool kan tijdens een open dag. Zoals bijvoorbeeld afgelopen zaterdag in het Cultuurhuis, maar ook op 3 juni tijdens de feestelijke jubileumdag. Docenten maken muziek met een verhaal, open workshops, jamsessions: van alles is er mogelijk. Je kunt je eigen instrument meenemen als je een blazer, violist of gitarist bent. Bespeel je een drumstel, piano/keyboards, percussie of zing je: alle installaties zijn dan aanwezig. De open dagen zijn voor iedereen toegankelijk: ook als je alleen wilt komen luisteren. Het belooft een hele feestelijke dag te worden.

BREED ONTWIKKELD

Vijfendertig jaar geleden sloot de Streekmuziekschool haar deuren. Toenmalig rector van het Revius, Jan Gispen, vond dat zo jammer, dat hij een nieuwe muziekschool oprichtte. Op 1 september 1987 werd Stichting Kunstzinnige Vorming Heuvelrug, kortweg Heuvelrug Muziekschool, een feit. De lessen werden gegeven in de schoollokalen van het Revius, totdat de muziekliefhebbers in 2007 een plekje kregen in het nieuwe Cultuurhuis.

In de loop der jaren heeft de Heuvelrug Muziekschool zich steeds breder ontwikkeld. Er worden muzieklessen gegeven in klassiek, pop en jazz. Ook zijn er verschillende ensembles actief. Bestuurslid Mieke van Dommelen: ,,Nu muziek op scholen geen vak meer is, gaan wij ook scholen langs om de kinderen kennis te laten maken met instrumenten”. Docenten verzorgen ook cursussen op basisscholen. ,,Onze lessen worden weliswaar gegeven in Doorn, maar eigenlijk richten we ons op de hele Heuvelrug”, vertelt voorzitter Stefan van Schijndel. Met als doel zoveel mogelijk inwoners van de Heuvelrug blij te laten worden van muziek.

Meer informatie is te vinden op www.heuvelrugmuziekschool.nl.

Babs Bouwman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie