Afbeelding
Heuvelrug Muziekschool

Heuvelrug Muziekschool zoekt nieuwe bestuurders

Muziek

HEUVELRUG Heuvelrug Muziekschool daagt aspirant bestuurders uit om een vrolijk partijtje binnen het bestuur mee te blazen. Het bestuurlijke trio zou het liefst naar vijf personen uitbreiden. Zo ontstaat er nog meer ruimte voor creativiteit.

Bestuursvoorzitter Stefan van Schijndel van de Stichting Culturele Vorming Heuvelrug schetst allereerst een stuk geschiedenis. Heuvelrug Muziekschool is een onderdeel van de stichting en kent de laatste jaren een vrijwillig bestuur. In Cultuurhuis Pleiade worden door zo’n twintig zelfstandige docenten onder andere de meest uiteenlopende muzieklessen voor de regio Zuid-Oost Utrecht verzorgd. De stichting faciliteert docenten en lessen in praktische zin. Goed en gedegen muziekonderwijs vormt de basis. Het inspireren en bevorderen van het culturele bewustzijn van de inwoners Doorn en omgeving is een belangrijk uitgangspunt. 

BREED NETWERK Stefan: ,,We zijn op zoek naar benaderbare, praktische bestuursleden met een breed netwerk in de regio. Met name op het vlak van communicatie zoeken we versterking. Onze penningmeester wil zijn taken graag overdragen en zoekt goede vervanging die na een gedegen inwerkperiode aan de slag gaat. Daarnaast zou het heel prettig zijn als aspirant bestuursleden met een geheel eigen expertise zich zouden melden. Vanzelfsprekend is er veel ruimte voor eigen inbreng. Ook doeners in de breedste zin van het woord zijn meer dan welkom. Momenteel zijn we zo’n acht uren per persoon per maand vrijwillig actief voor de stichting.’’

Voor de vriendelijke bestuursvoorzitter vormt een goed toegeruste organisatie de basis van muziekonderwijs van goede kwaliteit. 

De regionale cultuur loopt als een rode draad door het bestuur heen en is overal te herkennen. Van het (mede)organiseren van aantrekkelijke muziekevenementen, het ondersteunen van wervelende muzieklessen en natuurlijk het samenwerken met allerlei partijen uit Doorn en omgeving. Maar ook door activiteiten en evenementen op projectbasis te organiseren. Nu het weer kan is het een stille wens om juist dit soort activiteiten verder uit te bouwen. Dat alles verdient volgens het huidige bestuur een goede organisatie en aandacht in de uitvoering. 

KWALITEIT VAN ONDERWIJS Stefan: ,,Wel wil ik uitdrukkelijk benadrukken dat we geen compromis sluiten als het gaat om de kwaliteit van het onderwijs. Het moet altijd op goed niveau blijven om ook talent verder op weg te helpen. Sommige leerlingen zijn in het verleden toegelaten tot conservatoria en muziekopleidingen. Aan de andere kant houden we het natuurlijk ook altijd aantrekkelijk voor leerlingen die voor hun eigen plezier lessen bij Heuvelrug Muziekschool.’’

De kruisbestuiving tussen bestuur en docenten verloopt gemoedelijk en plezierig. De sfeer is ongedwongen en de relatie goed. Om dat in de toekomst ook te waarborgen zou het prettig zijn als de kijk op visie en beleid officieel vastgesteld zou worden. De stichting functioneert niet als werkgever van de docenten, zij werken zelfstandig en dragen alleen een kleine bijdrage voor alle faciliteiten af. 

Wel beschikt de stichting over een aantal muziekinstrumenten die verdeeld over de zalen van Cultuurhuis Pleiade staan. Deze zijn eigendom van de stichting en worden door de docenten gebruikt. 

THEATERVAKANTIEWEEK De theatervakantieweek van twee jaar terug is een schoolvoorbeeld van projectmatig werken. Zo’n activiteit levert veel goodwill, publiciteit en soms zelfs nieuwe leerlingen op. Aspirant-bestuursleden zijn van harte uitgenodigd om mee te denken over nieuwe mogelijkheden.

Meer info: Stefan van Schijndel: s.vanschijndel@heuvelrugmuziekschool.nl of www.heuvelrugmuziekschool.nl/over-ons/stichting-bestuur/vacatures/ 

Dit artikel wordt u aangeboden door Heuvelrug Muziekschool. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant? Neem dan contact op met Erik van Dijk (06-21261005, e.v.dijk@bdu.nl).

Afbeelding
Afbeelding
Heuvelrug Muziekschool daagt uit.
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 5 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 12 uur geleden
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 30 jun, 13:31