Meer aandacht voor jong en oud bij Heuvelrug Muziekschool

10 januari 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - De Heuvelrug Muziekschool is vorig jaar met twee nieuwe programma's gestart: ,,Muziek voor volwassenen'' en ,,Muziek terug naar de Basisschool''. Het overgrote deel van de leerlingen van de Heuvelrug Muziekschool bestaat uit kinderen van 10 tot 18 jaar. Maar de muziekschool wil ook andere leeftijdsgroepen bij muziek betrekken: volwassenen en kinderen op de basisschool. Daarvoor heeft de Heuvelrug Muziekschool twee speciale programma's ontwikkeld, ,,Muziek voor volwassenen'' en ,,Muziek terug naar de Basisschool.''

Muziek voor Volwassenen

Renate Hasselaar is docente piano, die in de ochtend aan volwassenen lesgeeft. Hasselaar: ,,Ik heb nu volwassen leerlingen van allerhande niveaus: volwassenen die er nooit aan toe waren gekomen en leerlingen die hun oude liefde, soms na twintig, dertig jaar weer oppakken. Ik heb ervaren dat veel mensen die al op een behoorlijk niveau spelen denken bij een muziekschooldocent aan het verkeerde adres te zijn, niets is minder waar: alle docenten aan de Heuvelrugmuziekschool zijn conservatorium gediplomeerd.'' Renate is afgestudeerd als Docerend en Uitvoerend Musicus en treed nog regelmatig op, onder meer met het Scarbo Pianisten Collectief. ,,Daarmee speel ik bijvoorbeeld op 22 januari een geheel Nederlands muziekprogramma in de Paddestoel aan de Moersbergselaan 3 te Doorn. Iedereen is welkom'', aldus de enthousiaste pianodocente.

Naast pianolessen in de ochtend kunnen er allerhande andere lessen worden gevolgd door volwassenen, ook op andere tijden. Met een knipkaart kunnen er vier of tien lessen worden gevolgd om te zien hoe het bevalt. Voor alle muzieklessen, contactgegevens van docenten en lesgelden, zie www.heuvelrugmuziekschool.nl. De lessen worden gegeven in de lokalen van de muziekschool in het Cultuurhuis in Doorn. Renate Hasselaar is telefonisch bereikbaar via 0343 563747 of mobiel 06-21640994. Renate Hasselaar zal ook aanwezig zijn op de open dag op 21 januari.

Muziek naar de basisschool

Docenten van de Heuvelrug Muziekschool geven deze week op verschillende basisscholen in de gemeente concertjes waarbij kinderen enthousiast gemaakt worden voor muziek. In deze concertjes zullen er verschillende stijlen muziek met diverse instrumenten te horen zijn. Elke docent zal zijn/haar instrument voorstellen. Naast deze jaarlijkse activiteit heeft de Heuvelrug Muziekschool ook een proef gestart om muziek nog meer naar jonge kinderen te brengen. In het programma ,,Muziek op schoot'' (ouders, opa of oma of andere familie mogen gewoon meekomen) worden kinderen in contact gebracht met muziek door er op te bewegen, door te zingen en slagwerkinstrumenten te bespelen. De wat oudere kinderen krijgen in de naschoolse opvang algemene muzikale vorming, leren noten lezen en ook daar wordt natuurlijk veel gezongen.

Een school of kinderopvang die belangstelling heeft voor deze lessen kan voor nadere informatie contact opnemen met Leo Lousberg, secretaris van de Heuvelrug Muziekschool: l.lousberg@planet.nl of telefonisch: 06-15 859 109.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie