SKDD-pedagoge Vera Copini ziet het als een uitdaging om iets te doen met alle verschillende behoeften van kinderen.
SKDD-pedagoge Vera Copini ziet het als een uitdaging om iets te doen met alle verschillende behoeften van kinderen. Henk Braam
De specialist

Spelen en leren op een veilige plek

1 oktober 2020 om 13:40 Zakelijk

HEUVELRUG Kinderen opvangen in een warme en liefdevolle omgeving, met alle ruimte om te spelen. Kinderopvang SKDD, kortweg SKDD, biedt kinderen een plek met structuur én uitdaging. Waar ieder kind zich op een eigen wijze optimaal kan ontwikkelen in een veilige setting. Pedagoge Vera Copini vindt het ook heel essentieel kinderen te zien en te begrijpen. Want ieder kind is uniek en hoort de aandacht te krijgen die het verdient.

Babs Bouwman

Voor het eerst naar een kinderdagverblijf is zowel voor de ouder als het kind best een stap. De pedagogisch medewerkers van SKDD zorgen ervoor dat ze zich zo snel mogelijk thuis voelen. Voordat het kind de eerste keer komt wennen, zijn de ouders welkom voor het intakegesprek. Een goede manier om elkaar te leren kennen en de gang van zaken op het dagverblijf uit te leggen. ,,Wij beschouwen ouders als expert als het gaat over de kennis over hun kind”, vertelt Copini. De eet- en slaapgewoonten of hoe het getroost wil worden, komen aan bod. Belangrijk om te weten dat de pedagogisch medewerkers er alles aan doen om te zorgen dat het kind zich op haar gemak voelt. Ouders kunnen hun kind met een gerust hart achterlaten.

INTERACTIE Bij de ontwikkeling van een kind is de interactie met de omgeving van groot belang. De pedagogisch medewerkers spelen hier een cruciale rol in, want zij zijn de hele dag met de kinderen op de groep en laten zien hoe je met elkaar om hoort te gaan. ,,Dat beschrijven wij in onze zes basiswaarden”, zegt Copini. ,,Wij staan open voor elkaar en stemmen ons gedrag en de keuzes op elkaar af. Wij respecteren de ander zoals hij of zij is. We maken heldere afspraken zodat we weten wat we van elkaar kunnen verwachten. We praten met elkaar en geven woorden aan onze belevenissen en gevoelens. We stimuleren elkaars ontwikkeling, passend bij ieders behoeften en mogelijkheden. We gaan zo met elkaar om, dat het goed is voor iedereen.” Deze waarden vinden wij een voorwaarde om kinderen professioneel op te kunnen vangen.

UITDAGING Ieder kind is nieuwsgierig. Daarom zijn alle groepsruimten zo ingedeeld dat kinderen volop kunnen ontdekken en experimenten. Leuke dingen om mee te spelen, bijvoorbeeld in de bouwhoek, de huishoek, puzzelen aan tafel of spelen met de poppen. Alles ligt voor handen op kindhoogte. ,,Ik zie het als een uitdaging om iets te doen met al die verschillende behoeftes van kinderen”, vertelt Copini. ,,Wij lezen vaak verhaaltjes voor, we zingen en maken muziek”, vertelt Copini. Kinderen hebben het gezellig met elkaar en kunnen veel van elkaar leren. Dat is de grote meerwaarde van kinderopvang. Want daar kunnen kinderen zich, in aanvulling op de thuissituatie, spelenderwijs ontwikkelen op persoonlijk en sociaal vlak; in de veilige omgeving en de structuur van de kinderopvang. Ouders, die op zoek zijn naar een vertrouwd opvangadres voor hun kind, zijn van harte welkom voor een rondleiding om de warme sfeer op de groepen te proeven.

Meer informatie op www.skdd.nl 

advertentie
advertentie