Droom leerkrachten komt uit: Kleinere klassen bij basisschool De Ladder - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Droom leerkrachten komt uit: Kleinere klassen bij basisschool De Ladder

26 jun, 07:18 Onderwijs
Monique José Timmermans
Lianne van den Essenburg, directeur van De Ladder, is blij met het nieuwe schoolplan.
Lianne van den Essenburg, directeur van De Ladder, is blij met het nieuwe schoolplan.

MAARN De kinderen rennen op het schoolplein. ,,Het is fijn weer allemaal op school te zijn”, meent directeur Lianne van den Essenburg van basisschool De Ladder in Maarn. Toch hebben de afgelopen maanden ook wat goeds gebracht. Een droom van vele leerkrachten wordt werkelijkheid: na de zomervakantie start De Ladder met 11 groepen van circa 18 leerlingen.

Voor de periode met thuisonderwijs heeft de school een eigen YouTube-kanaal ingericht. De docenten hebben filmpjes opgenomen om de lesstof uit te leggen. ,,Op deze manier kon ieder gezin op de voor hen best passende tijd het onderwijs volgen.” Het was een leerzame periode, ook voor de leerkrachten: ,,Voor elk werkveld werd je gedwongen om je af te vragen wat je deed en waarom. Het leidde ertoe ..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.