Speurtocht met Prinses Takkie op Moersbergen

30 sep, 09:00 Activiteiten
Babs Bouwman
Doornse schrijfster Mirjam Blakmoor spoort kinderen aan hun fantasie te gebruiken in de natuur.
Doornse schrijfster Mirjam Blakmoor spoort kinderen aan hun fantasie te gebruiken in de natuur.

DOORN Al tien jaar neemt Mirjam Blakmoor kinderen en volwassenen van buurtvereniging Palmstad mee de bossen in. Ieder jaar weet ze haar buurtgenoten te boeien met een ander fantasierijk verhaal, waar Prinses Takkie steevast de hoofdpersoon in speelt. Blakmoors echtgenoot inspireerde haar deze verhalen op te schrijven. Zo werd haar eerste boek geboren: Takkie, een prinses op kaplaarzen. De illustraties in het boek zijn gemaakt door haar zoon Flynn; op zevenjarige leeftijd.

Prinses Takkie groeit op in een afgelegen kasteel in Doorn. Op een dag verlaat ze het landgoed waar ze woont, om op zoek te gaan naar de allerlaatste eenhoorn en komt in een, voor haar, onbekende wereld terecht. Daar ontmoet ze onder andere Thor, die haar de eenhoorn wil geven, als ze belooft dat ze voor altijd vrienden zullen blijven. Dat belooft Takkie, maar dan blijkt Thor minder aardig te z..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.