De Makerij is het hart van de winkel, waar een keur aan dagverse producten en maaltijden worden bereid door de medewerkers van PLUS Leersum.
De Makerij is het hart van de winkel, waar een keur aan dagverse producten en maaltijden worden bereid door de medewerkers van PLUS Leersum. Edith Hazelzet

‘Kom en ervaar PLUS Leersum!’

Winkels

LEERSUM PLUS Leersum is geopend! Met een winkeloppervlak van 1450 vierkante meter is het aanbod groter dan ooit. Ondernemer Klaas- Jan Koelewijn, manager Nico Spierenburg en het hele team van PLUS Leersum zijn ontzettend trots op hun hyper- moderne winkel, en zien klanten graag binnen- kort in levende lijve in de mooiste supermarkt van de regio.

Edith Hazelzet

PLUS Leersum staat voor lekker en gezond eten, tegen betaalbare prijzen. ,,Daarom zijn vele gezonde producten blijvend laag geprijsd, en zijn er wekelijks aanbiedingen die het voor iedereen mogelijk maken om verantwoorde maaltijden op tafel te zetten. Onder de noemer ‘Koken met korting’ hebben we hier ook recepten bij,” vertelt Klaas-Jan Koelewijn. 

De versafdeling is ook het eerste wat je ziet als je de ruim opgezette nieuwe winkel binnenloopt. De paden zijn breed, er is veel daglicht en door de deels halfhoge schappen kun je alles goed overzien.

MAKERIJ De kroon op de nieuwe supermarkt zie en ruik je meteen bij binnenkomst: De Makerij. Hier bereiden de PLUS Leersum-medewerkers zelf iedere dag de heerlijkste belegde verse broodjes, wraps, pizza’s, pokébowls, maaltijden en maaltijdsalades, liefst met ingrediënten uit de regio. Jannie Verschoor, die de scepter zal zwaaien over De Makerij, heeft er veel zin in: ,,Ik hou erg van koken, dus ik ben hier helemaal in mijn element tussen alle verse ingrediënten.” 

,,Haar gehaktballetjes zijn al beroemd onder de medewerkers. We grillen trouwens ook zelf kip in De Makerij,” voegt Nico Spierenburg toe. ,,Vers is gewoon het allerlekkerst. Daarom worden ook onze broden zoals Korenlanders en luxe broodjes elke dag vers gebakken in onze bakkerij. Dat ruik je en dat proef je.”

DUURZAAM EN LOKAAL De nieuwe supermarkt is helemaal van het gas af. Dat sluit aan bij de duurzame uitgangspunten van PLUS. Zo is de meeste zuivel biologisch zonder dat de klant daarvoor meer betaalt, en verkoopt PLUS Leersum alleen eerlijke bananen. Lokale samenwerking en een duidelijke herkomst van producten horen daar ook bij. Klaas-Jan Koelewijn: ,, Dat is niet alleen op vele manieren duurzamer, maar ook transparant. Je kent als klant het product uit je buurt.”

Iedere fles heeft een verhaal

,,Wij zijn bijzonder blij met onze samenwerkingen met lokale leveranciers. Van Landgoed Zuylestein nemen wij onbespoten seizoensgroenten en fruit af, naast aardappelen, kruiden, brood en meel van Zuylesteinse granen. Verder hebben wij speciaal voor onze klanten een selectie gemaakt uit het grote aanbod van kaasboer Hogendoorn van De Grote Katwinkel. We verkopen zijn Hollandse kazen en diverse specialiteiten zoals brandnetelkaas.” Kant-en-klare boeketten en kamerplanten worden geleverd door de Leersumse Kees de Nobel bloemen en planten.

SCHMIDT ZEEVIS ,,Schmidt Zeevis - dat is niet zomaar een naam maar een hele grote’, vertelt Nico Spierenburg. ,,In onze winkel hebben we nu altijd een divers aanbod in huis van kakelverse vis zoals zalm en zeebaars. Ook in het assortiment zitten visdelicatessen zoals salades en wraps met vis, schaal- en schelpdieren. Een schitterende uitbreiding van ons aanbod op versgebied.”

 PLUS werd de afgelopen jaren meerdere keren verkozen tot beste wijnsupermarkt van Nederland vanwege het uitgebreide wijnassortiment van goede kwaliteit. ,,Voor PLUS Leersum een win-wijn-situatie,” lacht wijnadviseur Alexander van Alphen. Met een aantal collega’s volgt hij trainingen zodat zij de klanten kunnen vertellen over de achtergronden van de wijnen en wijnhuizen. ,,Iedere fles heeft een verhaal en ik vind het heel leuk om dat verhaal met onze klanten te delen!”

PLUSPUNTEN Bij PLUS Leersum kun je winkelen met de zelfscan en afrekenen bij een van de acht selfpay-kassa’s. Ook zijn er nog drie gewone met de vertrouwde gezichten erachter. De PLUSapp is handig om alvast te downloaden voor een bezoekje aan PLUS Leersum: ,,Je kunt je boodschappenlijstje instellen op onze looproute, zodat je heel gemakkelijk je producten vindt. Daarnaast kun je met de app meedoen aan ons superscherpe spaarprogramma. Het sparen van PLUSpunten is op dit moment het meest winstgevende spaarsysteem van Nederland,” aldus Klaas-Jan Koelewijn. ,,Elke euro die je spaart is 1,50 euro waard. Dat is een rendement van maar liefst 50 procent! Dat doet niemand ons na.”

We kunnen niet wachten om onze klanten alles te laten zien

OPENINGSACTIES De komende twee weken zijn er vele speciale openingskortingen, en maken klanten kans op prachtige prijzen. ,,Per klant krijg je bij besteding van minimaal 25 euro bij de kassa een gratis voucher met een streepjescode om producten mee te winnen,” licht Nico Spierenburg toe.

,,Door je voucher te scannen bij een digitaal Rad van Fortuin direct na de kassa’s, weet je meteen of je iets gewonnen hebt en wat dat is. We geven maar liefst twee keer 1 minuut gratis winkelen weg, 15 keer een tas gevuld met boodschappen en 1000 shoppers met een speciaal Leersum design. Klaas-Jan Koelewijn nodigt iedereen in de regio uit om PLUS Leersum te komen ervaren: ,,Laat je verrassen door onze nieuwe winkel. We kunnen niet wachten om onze klanten alles te laten zien, ruiken en proeven!”

De openingsaanbiedingen zijn te volgen via www.facebook.com/PLUSLeersum of www.instagram.com/Plusleersum.. PLUS Leersum is gevestigd aan de Honingraat 57, 3956 HH in Leersum.

Onbespoten groenten, fruit en granen uit je eigen dorp, wat wil je nog meer?
Eerlijke producten met een duidelijke herkomst, daar staat PLUS Leersum voor.
PLUS Leersum ademt ruimte: veel lage schappen, brede paden en een wijdse blik.
De heerlijkste kazen van kaasboer Hogendoorn van De Grote Katwinkel in Darthuizen.
Altijd in huis: verse vis en visproducten van het bekende Schmidt Zeevis.
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 20 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00