Laatste eerbetoon van Jan Meijer aan ‘zijn’ dorp: plakplaatjesactie rond historie van Leersum

24 feb, 07:18 Historie
Edith Hazelzet
Ria Meijer, echtgenote van Jan Meijer, ontvangt het eerste exemplaar van ‘Historisch Leersum’ uit handen van Klaas-Jan Koelewijn.
Ria Meijer, echtgenote van Jan Meijer, ontvangt het eerste exemplaar van ‘Historisch Leersum’ uit handen van Klaas-Jan Koelewijn.

LEERSUM Albert Heijn Leersum start komende vrijdag met een spaaractie waarbij 216 plaatjes gespaard kunnen worden met beelden van Leersum door de tijden heen. Deze kunnen geplakt worden in het boek ‘Historisch Leersum’ dat in samenwerking met de Historische Vereniging Leersum (HVL) werd gemaakt. Auteur is wijlen Jan Meijer, de bijzonder betrokken Leersumer, die hiermee zijn laatste eerbetoon brengt aan zijn geliefde dorp.

Slechts enkele dagen voordat Jan Meijer half november onverwacht overleed, leverde hij bij Albert Heijn Leersum de eerste versie in van het plaatjesboek over historisch Leersum. In het nawoord beschrijft hij zelf met hoeveel plezier hij het samenstelde, al vond hij het ook een enorme klus. Hij bekeek de ruim 3000 foto’s uit de collectie Hans van Brenk, die de HVL sinds eind 2018 in bezit heeft...

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.