De dochters van ondernemer Klaas-Jan Koelewijn knipten om 9.00 uur namens hun vader met een grote schaar het groene lint door waarmee de winkel geopend werd.
De dochters van ondernemer Klaas-Jan Koelewijn knipten om 9.00 uur namens hun vader met een grote schaar het groene lint door waarmee de winkel geopend werd. Edith Hazelzet

PLUS Leersum feestelijk geopend

Winkels

LEERSUM Onder gejuich, applaus en groene slingers uit confettikanonnen opende PLUS Leersum vanochtend voor het eerst de deuren. Na een verbouwing van 19 dagen is de winkel, die hiervoor 25 jaar een Albert Heijn franchise-vestiging was, getransformeerd tot een hypermoderne supermarkt onder de vlag van PLUS. De komende weken zijn er speciale openingsaanbiedingen en zijn er vele gratis prijzen te winnen, waaronder twee keer een minuut gratis winkelen.

Twee weken geleden was het pand nog helemaal ingepakt. Een klein meisje van nog geen drie jaar keek er met grote ogen naar, pakte haar vaders hand vast en zei verschrikt: ,,Pappa, de eetwinkel is dicht!” Ze zal opgelucht zijn nu de inwoners van Leersum weer gewoon boodschappen kunnen doen in hun eigen dorp. 

De dochters van ondernemer Klaas-Jan Koelewijn knipten om 9.00 uur namens hun vader met een grote schaar het groene lint door, waarna de wachtende klanten de winkel binnenstroomden. Extra personeel maakt hen wegwijs in de nieuwe supermarkt, en legt hen de werking van de self-scanners en de self-pay-kassa’s uit. Wie daaraan geen behoefte heeft kan gebruik maken van de gewone kassa’s met de bekende gezichten erachter.

(de tekst gaat onder de foto verder)


Ruime paden zorgen ervoor dat je niet meteen ‘de boel ophoudt’ als je een praatje maakt. - Edith Hazelzet

EERSTE REACTIES Alles is nieuw aan de winkel, zowel voor de klant als voor het personeel. Bij een eerste indruk is het grootste verschil de nadruk op verse waren en de ruimtelijke sfeer. Daglicht stroomt binnen, het gebruik van veel halfhoge schappen biedt overzicht en de paden zijn zeer breed. Gisteravond bij de receptie waren de reacties van de genodigden al zeer enthousiast. 

,,Ik ga nooit meer koken, nu ik dit gezien heb,” zei een klant na de kennismaking met de versgemaakte producten uit de eigen keuken. Deze vormt het hart van de winkel en biedt onder de noemer maaltijdgemak een keur aan lunches en maaltijden. Het aanbod van producten met een lokale herkomst valt ook goed bij de consument. ,,Je weet gewoon waar het vandaan komt, en hoe ze daar werken.” Zo zijn er onbespoten groenten, fruit en granen van Landgoed Zuylestein te koop, en vele kazen van De Grote Katwinkel.

(de tekst gaat onder de foto verder)


De afdeling maaltijdgemak in het hart van de winkel, met vers gemaakte producten uit eigen keuken. - Edith Hazelzet

LICHT Opvallend is een aantal reacties van klanten met een beperking. Een slechtziende vrouw is zo blij dat ze eindelijk goed haar weg kan vinden: ,,Ik had een hekel aan boodschappen doen en stuurde het liefst mijn man. Nu is alles fantastisch goed uitgelicht, van de schappen tot de lage meubels met aanbiedingen. Heerlijk, al dat licht – ik kan eindelijk de prijzen zien. Ik doe in het vervolg met plezier mijn boodschappen.” 

Koelewijn is er blij mee: ,,We hebben extra geïnvesteerd in speciale verlichting die de kleur zwart zwarter maakt. Om dan meteen op de eerste dag te horen dat iemand daadwerkelijk beter kan zien in de winkel, is prachtig.” 

(de tekst gaat onder de foto verder)


De nieuwe winkel kenmerkt zich door ruime paden en goede verlichting. - Edith Hazelzet

RUIMTE Een andere vrouw, die de supermarkt vaak bezoekt in een rolstoel of een scootmobiel, is vooral blij met de ruime opzet. Het interieur heeft vele lage meubels wat het zittend pakken van producten vergemakkelijkt. En keren is in de brede paden geen probleem. ,,Ik kan nu ook even een praatje maken. Voorheen was ik altijd mevrouw Sta-in-de-weg, als er even iemand bij me kwam staan. Andere klanten stoorden zich daaraan, maar nu kunnen ze makkelijk langs ons heen.” 

De sociale functie van de enige supermarkt in het dorp mag niet onderschat worden. Koelewijn hierover: ,,We krijgen dat ook echt terug, dat mensen ons gemist hebben en hun loopje naar de winkel. Dus ik zou zeggen, kom snel langs om PLUS Leersum te ervaren.”

door Edith Hazelzet


Meteen na de opening stroomden de wachtende klanten de winkel in. - Edith Hazelzet

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 20 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 23 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00