Bosboemel wint hoofdprijs ANWB Fonds - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Bosboemel wint hoofdprijs ANWB Fonds

17 feb, 06:47 Recreatie
Edith Hazelzet
Cocky Kok bij het spandoek dat donderdag werd opgehangen bij de Tabaksschuur van het Utrechts Landschap in Amerongen.
Cocky Kok bij het spandoek dat donderdag werd opgehangen bij de Tabaksschuur van het Utrechts Landschap in Amerongen.

AMERONGEN/LEERSUM Het ANWB Fonds heeft op 10 februari 10.000 euro toegekend aan de Bosboemel van het Utrechts Landschap in Amerongen. Hiermee kan nog dit jaar een elektrische golfkar voor 6-8 personen aangeschaft worden om met mensen die slecht ter been zijn de Amerongse natuur in te trekken. Vanwege de duurzaamheid van het idee plus de aansprekende naam ging het project er met de provinciale winst vandoor.

De ANWB stimuleert met zijn fonds maatschappelijke initiatieven op het gebied van verkeersveiligheid, duurzame mobiliteit en vrije tijd in combinatie met toegankelijkheid. Elk jaar stelt het ANWB Fonds per provincie 10.000 euro beschikbaar voor het mooiste project. Publieksstemmen en een jury bepalen in meerdere rondes samen de uitslag. Uit de top drie van overgebleven projecten werden tijdens ..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.