V.l.n.r. Sytse vd Wal, mevrouw Zuidema en Marga de Jager, directeur merk en leden ANWB. Op het beeldscherm de winnaar van Utrecht.
V.l.n.r. Sytse vd Wal, mevrouw Zuidema en Marga de Jager, directeur merk en leden ANWB. Op het beeldscherm de winnaar van Utrecht. ANWB Fonds

‘Bosboemel’ Amerongen mooiste project van de provincie Utrecht

10 februari 2021 om 19:35 Overig

AMERONGEN Het ANWB Fonds heeft de aanschaf van een elektrische wagen om daarmee in het Amerongse Bos ouderen en kwetsbaren beter de natuur te laten beleven, uitgeroepen tot het mooiste maatschappelijke project van de provincie Utrecht. De initiatiefnemers ontvingen woensdag tijdens een digitale bijeenkomst met de winnaars van alle provincies een cheque van 10.000 euro voor hun project.

,,Deze toekenning is fantastisch”, zegt Florian Hupkes van de natuurbeschermingsorganisatie Utrechts Landschap. De organisatie deed een aanvraag bij de ANWB voor de aanschaf van een elektrische wagen om daarmee ouderen en gehandicapten door het Amerongse Bos rond te rijden.

LAAIEND ENTHOUSIAST ,,Ouderen die slecht ter been zijn, willen de natuur ook beleven en op deze manier kan dat”, vertelt Hupkes. De elektrische ‘bosboemel’, zoals hij nu al wordt genoemd, wordt nog dit jaar aangeschaft. Aan de rand van dat bos staan enkele verzorgingshuizen. Een groot aantal inwoners daarvan werd al laaiend enthousiast toen in 2019 een proef werd gedaan door het Utrechts Landschap met een geleende elektrische wagen.

De verkiezing, die voor de derde keer is gehouden, liep aanvankelijk vertraging op vanwege corona. ,,Maar we zijn ontzettend blij dat we uiteindelijk hebben doorgezet”, vertelt voorzitter Paul Makken van het ANWB Fonds. ,,Want ondanks alle beperkende coronamaatregelen merken we - door het recordaantal inzendingen en stemmers en door de kwaliteit van de inzendingen - dat mensen nog steeds erg betrokken zijn met elkaar. ”

Een totaal van 46.317 Nederlanders heeft de afgelopen maanden meegestemd in deze landelijke campagne, waarbij voor iedere provincie van Nederland een winnaar is aangewezen. Het ANWB Fonds biedt financiële steun aan projecten die een bijdrage leveren aan de samenleving op het gebied van verkeersveiligheid, (duurzame) mobiliteit en vrije tijd.

advertentie
advertentie