Afbeelding
BDU

Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta

Verkeer en vervoer

HEUVELRUG De Vuelta komt naar Nederland. Op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus wordt de wielerwedstrijd gereden in (de provincie) Utrecht. Dit heeft gevolgen voor de dienstregeling van Syntus Utrecht en U-OV.

Op zaterdag 20 augustus rijden de wielrenners van de Vuelta van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht Science Park. De route loopt onder andere via de Utrechtse Heuvelrug en Amersfoort. In verband met de wedstrijd zijn meerdere wegen in de provincie Utrecht voor een bepaalde tijd afgesloten. Dit heeft van 13.30 uur tot 18.00 uur gevolgen voor de dienstregeling van een groot aantal buslijnen in de provincie Utrecht. Een paar voorbeelden van de wijzigingen:

- Bus 9, 19, 50, 80, 280 en 511 rijden ’s middags (delen van de route) tijdelijk niet.
- Bus 56 rijdt in de middag een omleiding tussen station Driebergen-Zeist en Cothen. Daardoor komt hij niet in Driebergen, Doorn en Langbroek.
- Bus 34 en 56 rijden tussen Zeist en Amersfoort via de A28 en komen niet in Huis ter Heide en Soesterberg. De bussen stoppen dan wel bij halte P+R Soesterberg aan de A28.
- Bussen aan de oostkant van Utrecht-stad krijgen eveneens met omleidingen te maken, zoals de bussen van en naar Zeist. Deze worden omgeleid via Science Park. Trams 20 en 21 rijden speciaal op deze zaterdag tussen Utrecht CS en Science Park, zodat reizigers van en naar Zeist met een overstap alsnog Utrecht CS kunnen bereiken.
- Bus 58 rijdt ’s middags tijdelijk alleen tussen Hilversum en station Bilthoven.
- Bus 202 rijdt tot aan de Galgenwaard ipv Rijnsweerd-Noord.

REISPLANNER Veel bus- en tramlijnen rijden tijdens de Vuelta niet volgens de dienstregeling. Plan je reis voor vertrek via de reisplanner. Alle wijzigingen zijn hierin verwerkt. Daardoor wordt er een actueel reisadvies gegeven. Kijk op syntusutrecht.nl of u-ov.info voor meer informatie.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Heuvelrugpolitiek wil geen omgekeerde vlaggen meer 8 uur geleden
Afbeelding
Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Herstel van schade door valwind in Leersum kan beginnen 9 uur geleden
Afbeelding
Van Barneveld helpt door brand getroffen bakker uit Doorn 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (5): ‘De energiemarkt is duidelijk doorgeschoten’ 3 okt, 16:00
Afbeelding
Jubileum voor Zonnebloem Amerongen 3 okt, 15:16
PREMIUM
Afbeelding
‘Hoogspanning vormt struikelblok voor scholenbouw’ 3 okt, 14:14