Afbeelding
Henny Jansen

Syntus Utrecht breidt dienstregeling uit

25 augustus 2020 om 16:45 Corona

HEUVELRUG Syntus Utrecht gaat vanaf zondag 30 augustus de dienstregeling uitbreiden. Een groot aantal buslijnen rijdt dan weer volgens de gebruikelijke dienstregeling. Daarnaast is er een aantal lijnen die volgens de kerstvakantiedienstregeling rijden en zijn er lijnen met extra toegevoegde ritten. 

,,Omdat het in verband met corona moeilijk te voorspellen is hoe reizigers de komende periode gebruikmaken van het ov, houden wij extra bussen stand-by. Die kunnen wij kunnen inzetten wanneer het te druk wordt”, aldus Syntus Utrecht. De dienstregeling geldt tot en met 12 december 2020. 

SCHOLIERENLIJNEN De dienstregeling van de scholierenlijnen wordt vanaf zondag 30 augustus meer gespreid. Dat is onder andere besloten na gesprekken met diverse scholen. De lesroosters van de scholen en de dienstregeling zijn volgens Syntus zoveel mogelijk op elkaar afgestemd ten behoeve van een betere spreiding van het aantal scholieren in de bussen. Naast de scholierenlijnen rijden ook enkele buslijnen (met een route langs scholen) en diverse buurtbuslijnen meer gespreid of extra. 

BUURTBUSSEN De buurtbussen worden tot op heden niet ingezet, omdat deze kleine bussen nog niet coronaproof ingericht kunnen worden, aldus de vervoerder. Om aan reizigers op (delen van) deze lijnen toch openbaar vervoer aan te bieden, wordt op meerdere buurtbuslijnen een vervangende dienstregeling met grote bussen gereden. Het kan zijn dat hierdoor routes en vertrektijden wijzigen.

Een overzicht van de dienstregeling is hier te vinden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie