,,We maken het de hele middag gewoon extra gezellig. Zo aan het einde van de vakantie is dat een mooie afsluiter.’’
,,We maken het de hele middag gewoon extra gezellig. Zo aan het einde van de vakantie is dat een mooie afsluiter.’’ De Markies van Carabas

Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas

Activiteiten

DRIEBERGEN De Markies van Carabas zet samen met de Ondernemersvereniging In-Driebergen het dorp Driebergen weer eens goed op de kaart. Tijdens La Vuelta kunnen bezoekers op deze hoek van het dorp onder het genot van een hapje en drankje de fietskaravaan langs zien komen. Stjatskapel ‘t Trumke en ’t Trootje zorgt ervoor dat de sfeer er goed in blijft.

door Neeltje van Triest

Victor Klomp, eigenaar van De Markies van Carabas, verheugt zich, net als de rest van de organisatie, op volgende week zaterdag. Tussen 12.00 en 21.00 uur is er een groot feest voor zijn deur en zet hij alle zeilen bij om er een gezellige happening van te maken. 

Tijdens La Vuelta staat in de provincie Utrecht van alles te beleven op sportief, cultureel en culinair vlak. De Driebergerse ondernemers zagen dat als een uitgelezen kans voor het dorp. De Markies van Carabas bevindt zich als ideale pleisterplaats aan de rand van het parcours.

AANPAKKEN Victor: ,,Nadat La Vuelta tot twee keer toe niet door kon gaan vanwege corona, staat race nu gelukkig wel op de kaart. Toen we dat hoorden, kregen we hier in Driebergen met zijn allen het gevoel van aanpakken en in actie komen. De fietsers en alles wat daar bij hoort rijden via de Arnhemse Bovenweg de Traa? op om door te gaan naar Austerlitz. Bezoekers mogen het spektakel achter dranghekken of vanaf de statafels op ons terras bekijken.’’

SPAANSE SFEER Een sfeerbrenger van de bovenste plank is Stjatskapel ‘t Trumke en ’t Trootje. Deze band heeft zelf gevraagd of ze mochten komen spelen en komen met ongeveer twintig muzikanten opdagen. De van origine Sittardse gezelligheidscombinatie weet als geen ander wat de toon te zetten. En dat is koren op de molen van de Driebergse ondernemers, die ze direct een warm welkom beloofden.

En om de Spaanse sfeer -waarin het terras is ingericht- nog meer te benadrukken, serveert De Markies van Carabas Spaanse happen en tapas. Na 18.00 uur kan de liefhebber zelfs een Spaans menu bestellen. Ook wordt extra plaats ingeruimd voor een mechanische stier en twee racefietsen dagen de bezoekers uit voor een race tegen de klok. De muziekinstallatie is helemaal op sterkte om tijdens de pauzes van de band het feest voort te zetten. Voor de echte wielerliefhebber is de wedstrijd live te volgen op een groot tv-scherm vanaf het terras. 

(de tekst gaat onder de foto verder)


Primoz Roglic (in het rood) van de Nederlandse ploeg Jumbo Visma won de Vuelta vorig jaar. - Epa/Manuel Bruque

EXTRA GEZELLIG ,,Ik schat in dat La Vuelta tijdens de tweede helft van de middag langs komt razen. De exacte tijd is moeilijk te bepalen, omdat er onderweg van alles kan gebeuren. We maken het de hele middag gewoon extra gezellig. Zo aan het einde van de vakantie is dat een mooie afsluiter.’’

De organisatie verheugt zich op La Vuelta, de drukte en de sfeer die hier mee gepaard gaat. Ieder geniet al met volle teugen van alle reuring die dit soort evenementen met zich meebrengt. Zaterdag 20 augustus is het startsein voor een warme nazomer, herfst én winter vol activiteiten.

Het feest tijdens La Vuelta vind in Driebergen plaats op de hoek van De Traaij en de Arnhemse Bovenweg in Driebergen. Nog steeds borrelen allerlei initiatieven op en loopt Driebergen met de dag warmer voor de race die zaterdag 20 augustus plaatsvindt. Op die dag concentreert alle gezelligheid zich op de hoek van De Traaij en Arnhemse Bovenweg. 

LA VUELTA De tweede etappe van La Vuelta op zaterdag 20 augustus is een 183 km lange rit van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht. Tijdens die rit komt het peloton bij Rhenen de provincie binnen. Vervolgens rijden de wielrenners via de gemeenten Renswoude, Utrechtse Heuvelrug, Woudenberg, Leusden, Amersfoort, Soest, Zeist en De Bilt richting de finish op het Utrecht Science Park. De karavaan rijdt ook over de start- en landingsbaan van Park Vliegbasis Soesterberg.

Dit artikel wordt u aangeboden door Ondernemersvereniging In-Driebergen en De Markies van Carabas.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Heuvelrugpolitiek wil geen omgekeerde vlaggen meer 8 uur geleden
Afbeelding
Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Herstel van schade door valwind in Leersum kan beginnen 9 uur geleden
Afbeelding
Van Barneveld helpt door brand getroffen bakker uit Doorn 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (5): ‘De energiemarkt is duidelijk doorgeschoten’ 3 okt, 16:00
Afbeelding
Jubileum voor Zonnebloem Amerongen 3 okt, 15:16
PREMIUM
Afbeelding
‘Hoogspanning vormt struikelblok voor scholenbouw’ 3 okt, 14:14