Afbeelding
Joëlle Kelderman

Verkeersmaatregelen vanwege afsluiting Broekhuizerlaan en gedeelte Middelweg

25 augustus 2021 om 16:00 Verkeer en vervoer

LEERSUM Als gevolg van de valwind op 18 juni is de Broekhuizerlaan in Leersum tussen de rotonde en het hek van het park afgesloten. De gemeente heeft besloten deze weg nog een aantal weken langer dicht te houden. Na een nieuwe inspectie is ook besloten tot afsluiting van een deel van de Middelweg, van huisnummer 85 tot de Bremweg.

Vanwege de afsluiting van een deel van de Middelweg in Leersum moeten auto’s en fietsers een omleiding volgen. Vooral voor fietsers betekent deze omleiding dat ze vanuit de Darthuizerweg de provinciale weg (N225) moeten oversteken. Om dit veilig te kunnen doen - zeker wanneer de scholen vanaf aankomende maandag weer beginnen - zijn tijdelijke maatregelen aangebracht die het verkeer op de N225 afremmen. 

KLAAR-OVERS Vanaf maandag 30 augustus, tot de weg weer open is, staan er voor schoolgaande kinderen klaar-overs op de oversteek om kinderen veilig naar de overkant te begeleiden. De klaar-overs staan er van 07.00 tot 17.00 uur.

Fietsers vanuit de richting Wijk bij Duurstede worden met behulp van borden langs de omleidingsroute geleid. Voor fietsers in de omgekeerde richting geldt hetzelfde. Ouders van de schoolgaande kinderen, die via deze omleiding moeten fietsen, krijgen deze informatie ook nog aangereikt via school.


advertentie
advertentie