Afbeelding
Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Afsluiting Middelweg en Broekhuizerlaan in Leersum

18 augustus 2021 om 07:28 Natuur en milieu Noodweer in Leersum 2021

LEERSUM Als gevolg van de valwind op 18 juni is de Broekhuizerlaan in Leersum tussen de rotonde en het hek van het park al sinds die dag afgesloten. De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft dinsdag 17 augustus besloten de weg toch nog een aantal weken langer dicht te houden. En na een nieuwe inspectie is ook besloten dat een deel van de Middelweg, van huisnummer 85 tot de Bremweg, vanaf vandaag (woensdag 18 augustus) wordt afgesloten. 

,,Het risico dat er nog takken uit de bomen vallen is te groot. De afsluiting duurt vooralsnog tot half september”, schrijft de gemeente in een persbericht.

Landgoed Broekhuizen met bijbehorende horeca blijft bereikbaar via de omleidingsroute. Ook aanwonenden kunnen hun huis bereiken. Scholen worden ook geïnformeerd om ouders en kinderen tijdig te informeren over de situatie. 

Gemeente Utrechtse Heuvelrug begrijpt dat het een vervelende situatie is. ,,Veiligheid staat echter voorop bij het nemen van deze beslissing. En ook het zorgvuldig onderzoeken van de beste werkwijze om met dit stukje natuurwaarde om te gaan, vraagt tijd. Staatsbosbeheer en de particuliere eigenaren werken er, in afstemming met de provincie die akkoord moet geven voor de werkzaamheden, hard aan om de weg en het landgoed zo snel mogelijk weer toegankelijk te maken. Zodra er meer duidelijk is wordt dat uiteraard gedeeld.”

De omleiding wordt met borden aangegeven.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie