Afbeelding
Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Afsluiting Middelweg en Broekhuizerlaan in Leersum

Natuur en milieu Noodweer in Leersum 2021

LEERSUM Als gevolg van de valwind op 18 juni is de Broekhuizerlaan in Leersum tussen de rotonde en het hek van het park al sinds die dag afgesloten. De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft dinsdag 17 augustus besloten de weg toch nog een aantal weken langer dicht te houden. En na een nieuwe inspectie is ook besloten dat een deel van de Middelweg, van huisnummer 85 tot de Bremweg, vanaf vandaag (woensdag 18 augustus) wordt afgesloten. 

,,Het risico dat er nog takken uit de bomen vallen is te groot. De afsluiting duurt vooralsnog tot half september”, schrijft de gemeente in een persbericht.

Landgoed Broekhuizen met bijbehorende horeca blijft bereikbaar via de omleidingsroute. Ook aanwonenden kunnen hun huis bereiken. Scholen worden ook geïnformeerd om ouders en kinderen tijdig te informeren over de situatie. 

Gemeente Utrechtse Heuvelrug begrijpt dat het een vervelende situatie is. ,,Veiligheid staat echter voorop bij het nemen van deze beslissing. En ook het zorgvuldig onderzoeken van de beste werkwijze om met dit stukje natuurwaarde om te gaan, vraagt tijd. Staatsbosbeheer en de particuliere eigenaren werken er, in afstemming met de provincie die akkoord moet geven voor de werkzaamheden, hard aan om de weg en het landgoed zo snel mogelijk weer toegankelijk te maken. Zodra er meer duidelijk is wordt dat uiteraard gedeeld.”

De omleiding wordt met borden aangegeven.

Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Wethouder Gerrit Boonzaaijer reikt vrijwilligersprijzen uit 9 uur geleden
Afbeelding
Theater in De Binder over kiezen opleiding 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Vrijwilligers zetten zich in voor de Kolken: uniek leefgebied kamsalamander 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woningbouw achter de Lomboklaan op komst 25 nov, 15:41
Afbeelding
Geijtenbeek én Boers groeit gestaag 25 nov, 15:02
Afbeelding
Tieners beroofd en geslagen in Maarn; politie zoekt getuigen 25 nov, 12:20
PREMIUM
Afbeelding
Boek Broekbergen gepresenteerd: Eerste exemplaar voor huidige eigenaren 25 nov, 07:32