Dorien Schults is er helemaal klaar voor.
Dorien Schults is er helemaal klaar voor. Wilco Willemse

Dorien Schults keert terug in de gemeenteraad

Politiek

HEUVELRUG Tijdens een digitale raadsbijeenkomst is Dorien Schults maandag geïnstalleerd als raadslid voor D66. Daarmee neemt zij, acht maanden vóór de gemeenteraadsverkiezingen, de plek in van Lennart van der Burg. En hoewel het nog kort is tot de volgende verkiezingen en het zomerreces voor de deur staat, staat Schults te trappelen om aan de slag te gaan.

Schults is zeker geen onbekende in de lokale politieke arena. Al eerder was ze raadslid voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Na de verkiezingen van 2018 nam ze wederom plaats in de raad, maar moest vanwege haar gezondheid die functie al weer snel neerleggen: ,,Het werk als raadslid was destijds door mijn gezondheid niet meer te combineren met een drukke baan. En vooral dat laatste is nu beter voor elkaar. Ik werk niet meer in dienstverband en sta twee dagen per week in mijn eigen winkel. De rest van de week kan ik als zzp’er vrij indelen en dat maakt dat ik weer de ruimte en energie heb om aan de slag te gaan voor D66.”

LOKALE SITUATIE Op de achtergrond is Schults altijd actief gebleven voor D66: ,,Politiek zit in me, ik ben de lokale situatie op de voet blijven volgen, vooral op de thema’s die me na aan het hart liggen, zoals wonen, cultuur en duurzaamheid. Ik bezocht de afgelopen jaren regelmatig de fractie-plusvergaderingen van D66 en woonde online menig raadsvergadering bij. Inlezen hoeft dus gelukkig amper.”

Vooral op het onderwerp wonen en bouwen moet mijns inziens echt iets veranderen

NIET STILZITTEN De komende periode hoopt Schults nog veel te doen: ,,Er liggen grote vraagstukken en er gaat campagne gevoerd worden. Vooral op het onderwerp wonen en bouwen moet mijns inziens echt iets veranderen. Utrechtse Heuvelrug zou innovatiever om moeten gaan met dat vraagstuk, kiezen voor woonvormen die passend zijn. Niet bepaald door de projectontwikkelaar of de mensen die nu naast een stukje bouwgrond wonen. De regels de die de gemeente stelt zouden mee moeten groeien, zodat innovatie niet al snel in het proces in de kiem worden gesmoord.” 

DIVERSITEIT Karin Oyevaar is fractievoorzitter van D66: ,,Het is jammer dat Lennart weggaat, maar ontzettend fijn dat Dorien zijn plek inneemt. Met haar haalt D66 veel kennis en ervaring in huis. In de procedure die volgt na het vertrek van een raadslid, stond Dorien als tweede op de lijst. Hugo Prakke heeft beleefd bedankt en Dorien was tweede op lijst en zei ‘ja!’. Voor D66 is diversiteit belangrijk en Dorien woont in Maarn en onderneemt in Driebergen, dat is fijn.”

OP INHOUD STERK Dorien staat bekend om haar vasthoudendheid. Oyevaar: ,,Afgelopen jaren bleef Dorien beschikbaar voor advies, daar heb ik best vaak gebruik van gemaakt. En dat gaf ze nooit ongevraagd of overheersend, dat typeert haar. Op inhoud is Dorien sterk, zo blijft ze hameren op het belang van bouwen voor één- en tweepersoons huishoudens. En daarbij houdt ze overzicht over de consequenties en andere politieke onderwerpen. D66 en Utrechtse Heuvelrug mogen blij zijn met zo’n aanwinst.”

door Wilco Willemse

Dit artikel wordt u gratis aangeboden door de redactie van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant. Wilt u toegang tot meer artikelen? Wordt dan abonnee van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant! Kijk dan hier.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Opkomst van deelauto niet meer te stuiten, maar Utrechtse Heuvelrug blijft achter
PREMIUM
Afbeelding
144 jaar geschiedenis in een notendop: van eerste gereformeerde kerk in Doorn tot duurzaam woonhuis
Afbeelding
Bestuurder rijdt tegen boom in Woudenberg
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Opkomst van deelauto niet meer te stuiten, maar Utrechtse Heuvelrug blijft achter 4 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
144 jaar geschiedenis in een notendop: van eerste gereformeerde kerk in Doorn tot duurzaam woonhuis 29 jan, 08:09
Afbeelding
Bestuurder rijdt tegen boom in Woudenberg 28 jan, 15:55
PREMIUM
Afbeelding
'De parel van Driebergen gaat weer glimmen' 28 jan, 12:39
PREMIUM
Afbeelding
Voor wie loop jij een HART op Wereldkankerdag? 28 jan, 08:17
PREMIUM
Afbeelding
Politiek geeft groen licht voor woningbouw Lomboklaan 27 jan, 19:19
Afbeelding
GGD start maandag met HPV-vaccinaties jongvolwassenen 27 jan, 15:33