In memoriam: Jan Meijer, een bijzondere Leersumer

19 nov, 21:03 Mensen
Sebastiaan Bode
Jan Meijer zoals hij bekend stond, vol passie voor Leersum en met een pen in zijn borstzakje
Jan Meijer zoals hij bekend stond, vol passie voor Leersum en met een pen in zijn borstzakje

LEERSUM ,,En Leersumer, dames en heren, wordt geschreven met één M,” zou Jan daar aan hebben toegevoegd. ,,Zoals er ook één K staat in perziken.” Dat was Jan Meijer ten voeten uit. Vol inzet voor de goede zaak. Niet alleen inhoudelijk, maar ook uiterst precies in de kleinste details. En met taal spot je niet, die pas je foutloos toe. Jan overleed afgelopen maandag, hij werd 76.

Het beeld van de betrokken vrijwilliger die zich altijd voor de volle 100 procent inzette en anderen bijkans tot waanzin dreef met zijn immer relevante commentaar, wordt wijd en zijd gedeeld door de mensen met wie hij in de loop der jaren samenwerkte. Zeer gewaardeerd, perfectionistisch en altijd bereid zijn mening te geven, ook ongevraagd. Met tomeloze inzet, vol humor en midden in de samenlev..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.