Statiegeld voor behoud van de Tombe - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Statiegeld voor behoud van de Tombe

15 nov, 07:02 Historie
Cees Keur
Elke zondag is de Tombe geopend voor bezoekers.
Elke zondag is de Tombe geopend voor bezoekers.

LEERSUM Deze maand gaat de opbrengst van de statiegeldactie bij de Albert Heijn in Leersum naar de ‘Stichting Behoud Tombe van Nellesteijn’. Deze stichting is onlangs opgericht en bestaat uit Leersumers en enkele betrokken deskundigen uit de regio. Zij willen dat de Tombe gerestaureerd wordt, maar daarna ook onderhouden blijft. Zij kijken daarbij niet alleen naar de Tombe, maar ook naar het omringende gebied, de historische verbinding en de zichtas met kasteel Broekhuizen.

De Tombe van Nellesteijn staat op het hoogste punt van de Donderberg. Het is een uitzichttoren in neoclassicistische stijl, met aan de voet ervan de grafkelder van de familie Van Nellesteijn. Het monument uit 1818 is een ontwerp van de beroemde architect J.D. Zocher jr. in opdracht van de toenmalige eigenaar en bewoner van ridderhofstad Broekhuizen Cornelis Jan van Nellesteijn (1759-1..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.