Toeslagenaffaire: ‘Gemeente mag rotzooi opruimen’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Toeslagenaffaire: ‘Gemeente mag rotzooi opruimen’

29 jan, 16:32 Politiek
Dorpsjournalist.nl
Afbeelding

HEUVELRUG Wethouder Hans Waaldijk (Open) is niet te spreken over de manier waarop de het Ministerie van Financiën en Belastingdienst de gevolgen van de toeslagenaffaire bij de gemeenten neerleggen. ,,Het probleem is gedecentraliseerd en wij kunnen de rotzooi opruimen”, zei hij donderdagavond in de gemeenteraad. Intussen is Waaldijk nog steeds in afwachting van de contactgegevens van de Heuvelrugse gedupeerden.

Volgens de laatste telling van de Belastingdienst zijn 18 inwoners door de affaire rond de Kinderopvangtoeslag geraakt. ,,Maar als je niet weet wie het zijn, heb je niets aan die informatie”, aldus wethouder Waaldijk. Hij hoopt zo snel mogelijk beschikking te krijgen over hun namen en adressen, zodat de noodzakelijke hulpverlening opgestart kan worden.

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.