Afbeelding
Pixabay

Heuvelrugse wethouder op zoek naar gedupeerden van toeslagenaffaire

4 november 2020 om 16:00 Politiek

HEUVELRUG De toeslagenaffaire bij de Belastingdienst heeft ook een aantal inwoners van Utrechtse Heuvelrug gedupeerd, zo bevestigt wethouder Hans Waaldijk (Open) van sociale zaken. De gemeente wil hen graag bijstaan, maar de Belastingdienst weigert om de namen van de slachtoffers door te geven. 

Waaldijk zegt dat de Belastingdienst in de loop van de tijd verschillende aantallen heeft doorgegeven. Volgens sommige berichten zou het uiteindelijk om 19 getroffen Heuvelruggers gaan, maar dat kan de wethouder niet bevestigen. De gemeente kreeg eerst uit Den Haag te horen dat het om 14 inwoners zou gaan, daarna werden het er 25 en vervolgens zouden het er 16 zijn. 

UNDERSTATEMENT ,,Niet elke overheidsdienst heeft het altijd helemaal precies goed voor elkaar”, zegt Waaldijk, met enig gevoel voor understatement. Overigens zouden sommige andere gemeenten wél de namen van hun getroffen inwoners doorgekregen hebben. Maar omdat Utrechtse Heuvelrug nog in het onzekere wordt gelaten, roept Waaldijk gedupeerde inwoners nu op, om contact met de gemeente op te nemen. 

door Michiel Schaaij

advertentie
advertentie