‘Restafval betalen per kliko’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

‘Restafval betalen per kliko’

22 jan, 14:23 Politiek
Adriaan Hosang
Afbeelding

HEUVELRUG Heuvelruggers produceren veel meer restafval dan de Rijksoverheid wil. De landelijke doelstelling van 100 kilo per inwoner wordt hier bij lange na niet gehaald. Afvalwethouder Hans Waaldijk (Open) zint daarom op aanvullende maatregelen. Gedacht wordt aan een systeem waarbij mensen die veel restafval langs de weg zetten, meer betalen dan mensen die hun afval goed scheiden. Inwoners mogen meepraten over de haken en ogen die daaraan kleven.

Meer gemeenten zitten in hun maag met het afval van hun inwoners. De kosten van de verbranding en verwerking worden steeds hoger en de CO2-heffing voor afvalverbranders doet daar nog een schepje bovenop. Dat vertaalt zich bijna als vanzelf in hogere afvalstoffenheffing voor inwoners. Gemeenten hebben het immers financieel al moeilijk genoeg en kunnen het zich niet permitteren om geld ..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.