Gemeente wil schulden van inwoners eerder aanpakken - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Gemeente wil schulden van inwoners eerder aanpakken

2 sep, 12:34 Maatschappelijk
Pixabay
Afbeelding

HEUVELRUG Inwoners met een betalingsachterstand krijgen in de toekomst eerder met hulpverleners te maken. Wethouder Hans Waaldijk kondigde woensdagochtend een proef met vroegsignalering aan. De gemeente, de woningcorporaties, de sociale dorpsteams en de Regionale Sociale Dienst slaan daarvoor de handen ineen. ,,Je moet er vroeg bij zijn”, zegt Waaldijk. ,,Een betalingsachterstand van drie maanden is voor iemand met een minimuminkomen een onoverbrugbaar gat geworden.”

VRIJWILLIGERS Bijzonder is dat in Utrechtse Heuvelrug ook de samenwerking is gezocht met vrijwilligers. Zo wordt het kerkelijke project Schuldhulpmaatje bij de vroegsignalering betrokken. Ook vrijwilligers van Humanitas haken aan. In omliggende gemeenten wordt de proef in Utrechtse Heuvelrug met belangstelling gevolgd. Na gebleken succes zou de Heuvelrugse werkwijze o..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.