Afbeelding
Klaas Haitsma

Zorgen over uitbreiding Henschotermeer

12 september 2019 om 15:36 Politiek

MAARN De PvdA-fractie in de Provinciale Staten wil van gedeputeerde Hanke Bruins Slot (CDA) weten, of ze mogelijkheden heeft om de uitbreidingsplannen voor het Henschotermeer tegen te houden. De PvdA is bezorgd over de natuur die verloren dreigt te gaan als exploitanten Martien en Julianne van de Lagemaat groen licht krijgen voor de bouw van een activiteitenhal, een overnachtingsgelegenheid en nieuwe horeca op het recreatieterrein. 

Michiel Schaaij

PROTESTBRIEF Ook GroenLinks heeft intussen aan de bel getrokken. Die partij heeft de ontwikkelingen rond het Henschotermeer op de agenda van een statencommissie laten plaatsen. Aanleiding is een protestbrief die nabijgelegen recreatieondernemingen en een aantal omwonenden afgelopen zomer aan de provincie schreven. Ook de GroenLinks-fractie is ongerust over de toenemende belasting van de natuur als de uitbreidingsplannen van de exploitant doorgaan.

MEER AANDACHT De effecten op de woon- en leefkwaliteit en de beperkende consequenties voor andere recreatieondernemers verdienen volgens GroenLinks meer aandacht in het besluitvormingsproces. Eerder uitte de SP al stevige kritiek op de mogelijke uitbreiding en op de plaatsing van een hekwerk rond de populaire recreatieplas.

BENADEELD De protestbrief die woensdagavond in de statencommissie besproken wordt, was mede gericht aan de gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug. De eigenaren van Bungalowpark Noordwestkanje, Allurepark Laagkanje en de campings Eijkelenburg en 't Boerenerf zeiden daarin zich benadeeld te voelen door de uitbreidingsplannen van de nieuwe exploitanten van het Henschotermeer.

RECREATIEDRUK De brief werd ook ondertekend door een aantal bewoners van de Meentsteeg, de Dwarsweg, landhuis Zonnekanje, landgoed 't Wissel en de vereniging Maarn-Maarsbergen Natuurlijk. Zij vrezen dat de toename van de recreatiedruk grote effecten zal hebben op het gebied en de omgeving. Overigens hebben zes omwonenden van het Henschotermeer inmiddels aangegeven, niet betrokken te zijn geweest bij het opstellen de protestbrief tegen de uitbreiding.

advertentie
advertentie