Afbeelding
Foto: Getty Images

Een babyshower organiseren? Zo doe je dat!

4 september 2023 om 17:43 Partnercontent

De babyshower is van oudsher een feest om de naderende geboorte van een nieuwe baby te vieren. De aanstaande moeder en de baby zijn het middelpunt van deze feestjes waar gezelligheid centraal staat. Het doel van een babyshower is om emotionele steun te betuigen aan de moeder en om veel spullen die nodig zijn om voor een baby te zorgen cadeau te doen aan de nieuwe moeder. 

Bij een baby horen tenslotte veel spullen, en de lijst kan duur worden!

We kennen allemaal het klassieke recept voor een babyshower
Veel roze of blauw eten, drinken uit babyflesjes en iedereen komt gezellig bij elkaar. Deze tijdloze traditie is meestal alleen voor vrouwen. Hét perfecte feest voor de moeder in spé en elke moeder zou minstens één keer zo’n klassieke babyshower moeten hebben.

Een gender reveal combineren met een babyshower? Waarom ook niet!
Wat vroeger alleen in familieverband werd gedaan, begint nu grote familiegebeurtenissen te worden. Voor nieuwe ouders kan dit een geweldige manier zijn om een nieuwe baby op een leuke manier te vieren met je hele uitgebreide familie. Tantes, ooms, neven, nichten, zussen, broers, vriendinnen en buren komen allemaal bij elkaar voor de grote onthulling. Het is de perfecte manier om iedereen erbij te betrekken en de nadruk te leggen op familie en plezier in plaats van cadeaus. Dit is het perfecte feestje voor aanstaande mama om cadeaus voor mee te nemen, zodat ze zichzelf kan verwennen voor de komst van haar nieuwe aanwinst!

Lekker weer is een voordeel van een zomers feest
Omdat het in de zomer vaak mooi en helder weer is, kan het een perfecte tijd zijn om een evenement buiten te houden. Een gezellige high tea organiseren of een uitgebreid feest: uiteindelijk is het belangrijkste dat je geniet en je speciale dag deelt met degenen die je dierbaar zijn. Een feest gedenkwaardig en leuk maken voor iedereen is belangrijk, of je nu besluit het in de zomer of in een andere tijd van het jaar te organiseren.

Een taart nodig of kies je voor ander eten?
Het hapjesbuffet voor babyshowers is vaak licht en makkelijk te eten; denk aan hapjes en hapjes. Sandwiches, groenteschotels, kaasplankjes, augurken en olijven zijn populaire keuzes. Voor zoetigheden kun je cupcakes of koekjes overwegen. Houd ook rekening met de dieetbeperkingen van moeder en gasten; zwangere vrouwen mogen bijvoorbeeld geen ongepasteuriseerde kazen eten en sommige gasten kunnen lactose- of glutenintolerant zijn of vegetarisch of veganistisch.

Hoewel een taart een gebruikelijke en vaak populaire optie is voor een verjaardagsfeest, is een taart niet essentieel voor een geweldig feest. Uiteindelijk komt het erop aan wat jij en je bezoekers waarderen, evenals je eigen voorkeuren. Sommige mensen houden misschien meer van hartige dan van zoete hapjes, of ze geven de voorkeur aan een ander soort dessert, zoals koekjes, ijs of fruit.

Dat gezegd hebbende, zijn er verschillende alternatieven beschikbaar als je besluit taart te serveren op je bijeenkomst. Kies een traditionele smaak zoals vanille of chocolade, of probeer iets aparts zoals een taart gevuld met fruit of een smaak die overeenkomt met je interesses of bezigheden. Je kunt de taart ook zelf bakken of bij een bakker kopen.

Decor kiezen voor het feest
Je kunt verschillende soorten decor gebruiken om je feest een hippe en feestelijke uitstraling te geven. Traditionele feestversieringen die betaalbaar en eenvoudig op te zetten zijn, zijn onder andere slingers en ballonnen. Je kunt kiezen voor een meer kleurrijke, eclectische stijl of kleuren kiezen die bij je thema passen. Het is altijd tijd voor een feestje, of het nu voor een aanstaande mama is, een verjaardag, een bruiloft of een andere gelegenheid! 

Vergeet niet je tafels op te leuken met versieringen!
Je tafels kunnen feestelijker lijken door het gebruik van tafelkleden, centerpieces en andere versieringen. Kies het leukste decor en kies voorwerpen die je persoonlijkheid en het thema van het feest uitdrukken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie