De vrijwilligers van Maarn Wijzer hebben zin in het nieuwe seizoen.
De vrijwilligers van Maarn Wijzer hebben zin in het nieuwe seizoen. Maarn Wijzer

Feestelijke start sport- en cultuurseizoen in De Twee Marken in Maarn

24 augustus 2023 om 14:00 Activiteiten

MAARN Traditiegetrouw gaat op de eerste vrijdagavond na de zomervakantie het cultuur- en sportseizoen weer van start in dorpshuis De Twee Marken. Dit jaar op vrijdag 25 augustus van 19.00-20.30 uur. Maarn Wijzer organiseert de avond weer, dit jaar samen met Dorpscafé De Buren. De Buren opent ook weer voor het eerst na de zomervakantie haar gezellige café in De Twee Marken op de wekelijkse vrijdagavond. Veel lokale verenigingen en organisaties zullen aanwezig zijn.

De seizoensstart begint met een voorstelling voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. Vanaf 18.30 uur kunnen zij kijken naar ‘Behoorlijk boos’, naar Toon Tellegens boek ‘Is er dan niemand boos?’ Een vrolijke, innemende voorstelling over boos zijn, waarin de taal van Toon Tellegen tot leven komt. De voorstelling wordt kosteloos aangeboden dor Maarn Wijzer, maar wel graag even aanmelden via www.bibliotheekzout.nl/behoorlijkboos 

,,De rest van de avond is dé gelegenheid om je persoonlijk te laten informeren. Er is een breed aanbod van activiteiten en organisaties in Maarn vertegenwoordigd.”, volgens Anne-Marie Blomesath van Maarn Wijzer. 

NIEUWE ACTIVITEITEN

Naast het vertrouwde aanbod op het gebied van beeldend werken, beweging, ontspanning, creativiteit, leeskringen en wandelingen biedt Maarn Wijzer nieuwe activiteiten, zoals: een cursus Spaans en Frans - een lezing over inzicht in rouwprocessen en rouwzorg bij (levend) verlies; een lezing over de ontwikkelingen in Kunstmatige Intelligentie (AI); workshops over kledingkleur en -stijl en kleur in je interieur; een workshop Acryl gieten; een cursus waarin je leert hoe je een schilderij opbouwt; een cursus portret tekenen in houtskool; een cursus over grafische druktechnieken.

,,Het gaat hard met de aanmeldingen voor sommige cursussen.”, aldus Anne-Marie Blomesath, één van de vrijwilligers van Maarn Wijzer. De samenwerking met Dorpscafé De Buren draagt hier ook aan bij. Zo hebben docenten van onze cursus Salsa dansen in juni een workshop gegeven op een Café-avond. Dat trok nieuwe bezoekers naar De Buren én leverde Maarn Wijzer nieuwe aanmeldingen op. Win-win dus. Ook hebben enkele cursisten hun werken geëxposeerd in De Buren. Komend seizoen willen we de samenwerking verder uitbreiden.” 

ORGANISATIES

De volgende organisaties zijn - naast Maarn Wijzer - in ieder geval aanwezig bij de seizoensstart: de bibliotheek, het Spruitcafé, de Speelotheek, het Repaircafé, Filmhuis, Fotokring Heuvelrug, Vrienden van het Dorpshuis, Vereniging Bewonersbelangen Maarn-Maarsbergen, Heuvelrug Senioren, Maarn-Maarsbergen Natuurlijk, Oranjevereniging Maarn, Vrienden van het Raadhuis, Amnesty International, de Zonnebloem, volleybalvereniging Follie-In, tafeltennisvereniging Reflex, de badmintonvereniging, Fit to the Limit (bootcamp en personal training) en de Buurtsportcoach van Utrechtse Heuvelrug Sportief en Gezond. Er is muzikale omlijsting door het saxkwartet van Harmonie Manderen tussen 19.30-20.00 uur. 

Anne-Marie Blomesath van Maarn Wijzer: ,,De vrijwilligers en enkele docenten van Maarn Wijzer kijken er naar uit om veel belangstellenden welkom te heten op 25 augustus. We merken ook veel enthousiasme bij de vertegenwoordigers van de andere aanwezige organisaties. We nodigen bezoekers van harte uit om na afloop van de info-markt naar Dorpscafé De Buren te gaan voor een drankje en gezellig samenzijn met bekende en onbekende ‘buren’.”

Meer informatie op maarnwijzer.nl 

advertentie
advertentie