Afbeelding
Foto Freepik

Tips bij het aanvragen van een ESTA

20 maart 2023 om 07:26 Partnercontent

Als je van plan bent om naar de Verenigde Staten te reizen en je hebt geen (werkvisum nodig, dan dien je een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) aan te vragen. Dit is een elektronische reistoestemming die je nodig hebt om in aanmerking te komen voor toegang tot de VS. Het aanvragen van een ESTA kan soms wat ingewikkeld zijn, maar met deze tips maak je het proces een stuk gemakkelijker.

 1.  Begin op tijd met je aanvraag

Het is verstandig om ruim op tijd te beginnen met het aanvragen van je ESTA. Het kan namelijk een paar dagen tot een week duren voordat je aanvraag is goedgekeurd. Als je last-minute beslist om naar de VS te reizen, kun je gebruik maken van de spoedaanvraag ESTA. Houd er wel rekening mee dat hier extra kosten aan verbonden zijn. Je kunt je ESTA gemakkelijk aanvragen via deze link.

  2.  Controleer of je in aanmerking komt voor een ESTA

Niet iedereen komt in aanmerking voor een ESTA. Controleer daarom eerst of je voldoet aan de voorwaarden voordat je de aanvraag start. Zo moet je onder andere beschikken over een geldig paspoort en mag je niet langer dan 90 dagen in de VS verblijven.

  3.  Vul je aanvraag zorgvuldig en naar waarheid in          

Het is belangrijk om de aanvraag zorgvuldig en volledig in te vullen. Een fout kan namelijk leiden tot afwijzing van de aanvraag. Controleer daarom meerdere keren of alle gegevens juist zijn ingevuld.

4.  Print de bevestiging uit

Na het afronden van de aanvraag ontvang je een bevestiging per e-mail. Print deze uit en neem het mee tijdens je reis. Het kan namelijk voorkomen dat de Amerikaanse douane naar de bevestiging vraagt bij aankomst in de VS.

5. Houd rekening met een beperkte geldigheidsduur

Een ESTA is maximaal 2 jaar geldig of tot het moment dat je paspoort verloopt, afhankelijk van welke van de twee eerder komt. Let hier goed op, want als je ESTA verloopt terwijl je in de VS bent, dan dien je het land te verlaten.

Met deze tips ben je goed voorbereid op het aanvragen van een ESTA. Zorg dat je op tijd begint en alle gegevens zorgvuldig invult. Controleer ook of je in aanmerking komt voor een ESTA en houd rekening met de geldigheidsduur ervan. Als je de aanvraag toch nog wilt versnellen, dan kun je gebruik maken van de spoedaanvraag ESTA. Via deze optie kun je de aanvraag binnen 24 uur laten verwerken. Houd er wel rekening mee dat hier (mogelijk) extra kosten aan verbonden zijn en dat het niet altijd gegarandeerd is dat je ESTA wordt goedgekeurd. Met de nodige voorbereiding kan je met een gerust hart naar de Verenigde Staten reizen. Vergeet niet om ook andere belangrijke zaken voor je reis te regelen, zoals bijvoorbeeld het boeken van accommodaties en het afsluiten van reisverzekeringen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie