Afbeelding
Foto: Pixabay

Weekendje weg? Dit is waarom Amstelveen het overwegen waard is

14 maart 2023 om 11:45 Partnercontent

Zou je graag een weekend weg gaan in eigen land? Met je partner, familieleden, vrienden of collega’s? Nederland is rijk aan mooie steden, waardoor je genoeg keuze hebt. Een plaats die je zeker in gedachten kunt houden, is Amstelveen. Deze plaats heeft namelijk een hoop leuks in petto, waardoor het mogelijk is om een heerlijk weekend tegemoet te gaan. Waarom Amstelveen als bestemming het overwegen waard is? Wij zetten een aantal redenen op een rij.

Rijk aan winkels

Een van de redenen om Amstelveen te bezoeken, is om de vele winkels die de stad in huis heeft. Het is een winkelrijke stad, waar voor ieder wat wils te vinden is. In de binnenstad vind je het winkelcentrum Stadshart, dat al meerdere malen gekozen is als beste winkelcentrum van Nederland. Dat is dan ook niet voor niets, want je vindt hier allerlei mooie winkels.

Je treft hier zo’n 200 luxe winkels aan, waardoor je ook niet zomaar uitgewinkeld bent. Toe aan een pauze van het winkelen? In het Stadshart zijn allerlei leuke eetgelegenheden te vinden.

Mooie natuur

Bevind je je graag in de natuur? Dan heeft de gemeente Amstelveen jou veel te bieden. Je hebt hier namelijk volop de mogelijkheid om te genieten van mooie natuur. Amstelveen is namelijk één van de groenste gemeentes van het land. De stad heeft ruim twintig parken, waar het heerlijk is om te wandelen, fietsen of te recreëren.

Ook geniet je hier van het bos en de polder. Als je het leuk vindt om de natuur in te duiken, dan ben je in deze stad helemaal op de juiste plek. Als je gek bent op de natuur, kun je de mooie omgeving heerlijk lopend of met de fiets verkennen.

Tal van gezellige horecagelegenheden

Bij een weekendje weg hoort natuurlijk ook uiteten gaan. En daarvoor zit je in Amstelveen helemaal goed, want er zijn tal van gezellige restaurants, cafés, bars en terrassen te vinden. Naar welk soort restaurant je ook op zoek bent, de kans is groot dat je het hier vindt. Je treft hier restaurants met verschillende keukens aan, waardoor je ruime keuze hebt. Of je nu een leuk restaurant in Amstelveen zoekt om te dineren of zin hebt in een high tea of high wine samen: je hebt mogelijkheden genoeg.

Winkelen, wandelen, fietsen en een lunch, diner of high tea in Amstelveen: er is genoeg te zien en te beleven. Grote kans dat jij en je gezelschap hier een hele fijne tijd tegemoet gaan!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie