Afbeelding
Foto: Pixabay

Leren golfen? Dit zijn de beste tips voor beginners

14 maart 2023 om 11:42 Partnercontent

Golf is een sport die in de afgelopen jaren enorm gegroeid is in populariteit. Dat is dan ook niet zonder reden. De sport heeft namelijk meerdere voordelen. Zo is het goed voor de gezondheid, is er zowel jeugdgolf als golf voor volwassenen en ouderen en is het beoefenen ervan geen dag hetzelfde. Zie je het zitten om te leren golfen? Dan zijn er een aantal tips die goed van pas komen bij beginners. Welke tips dat zijn? Dat lees je hieronder!

Volg een relevante cursus

Zonder enkele ervaring en kennis de golfbaan opgaan is geen goed idee. Wil je beginnen met golfen, dan is het daarom een aanrader om eerst een relevante cursus te volgen bij een golfschool. Bij zo’n cursus leer je meer over de basistechnieken die je nodig hebt om te starten met de sport en er ook plezier in te krijgen. Zodra je de basistechnieken onder de knie krijgt, kun je de golfbaan op om te beginnen aan het echte werk.

Lees je in over belangrijke termen

Als beginnende golfer is er veel nieuw voor je. Daarom is het slim om je van tevoren alvast goed in te lezen over de sport. Doe onderzoek naar bepaalde termen in de golfwereld, zodat je weet waar die voor staan als die in de praktijk voorbijkomen. Denk daarbij aan termen als hole-in-one, fade, slice, tee, driver, handicap en matchplay. Zorg dat je vooraf ook al genoeg weet over de regels van de sport, zodat je niet zomaar voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Begin niet bij de moeilijkste baan

De ene golfbaan is lastiger dan de andere. Als beginner is het verstandig om eerst kennis te maken met de wat makkelijkere banen. Dan krijg je de kans om goed te oefenen en stap voor stap beter te worden.

Neem genoeg golfballen mee

Heb je alle benodigdheden voor het golfen verzameld? Als je de eerste keren gaat golfen, is het een goed idee om genoeg golfballen mee te nemen. In de beginfase komt het namelijk vast nog wel voor dat je verkeerd slaat, wat leidt tot een bal die kwijtraakt. Zorg daarom dat je er genoeg bij je hebt, zodat je niet zomaar zonder golfballen komt te zitten.

Blijf oefenen

Golf krijg je niet zomaar onder de knie, dat kan tijd kosten. Het is daarom belangrijk om te blijven oefenen als je beter wilt worden. Geef niet zomaar op en raak niet te snel gefrustreerd. Hoe vaker je oefent, hoe makkelijker het je waarschijnlijk af zal gaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie