Afbeelding
Foto door cottonbro via Pexels

Zorgeloos verhuizen? Dit zijn de tips

22 november 2021 om 09:05 Partnercontent

Zorgeloos verhuizen gebeurt niet vanzelf. Hoe pak je het aan als je wilt verhuizen zonder dat daar te veel stress bij komt kijken? Met als belangrijkste hoofddoel: een zo zorgeloos mogelijke verhuizing voor jou en eventueel de overige bewoners. We nemen je mee in een aantal tips die je kunt toepassen. Zo verloopt jouw verhuizing hopelijk vlekkeloos. Je kunt ook altijd jouw verhuisbedrijf raadplegen voor extra handigheidjes.

Kinderen en huisdieren

Als je gaat verhuizen en je hebt kinderen of huisdieren, kan dit stress met zich mee brengen. Je moet inpakken en verhuizen terwijl je ook op de kinderen of huisdieren moet letten. Het zal je stressniveau tot een minimum beperken als je een vriend of familielid kunt vragen om deze taak van je over te nemen.

Het huis waar je uit verhuist

Als u iets moet demonteren, bewaar dan de moeren, schroeven, sluitringen, enz. in een goed gemerkt, klein zakje met clipsluiting en plak het aan het voorwerp waar ze vandaan komen. Dit geldt ook voor het bij de hand houden van de opladers voor je telefoon, laptop en camera.

Als je de gaten van foto’s en afdrukken op de muren wilt repareren, doe je dat met een beetje pur. Om geld te besparen op noppenfolie verpak je glaswerk in schone sokken. Je kunt ook kleren, dekens en handdoeken gebruiken om breekbare voorwerpen in te pakken. Vergeet niet dat je kleding manden en andere manden die je in huis hebt, kunt gebruiken in plaats van dozen. Je kunt zelfs alle items in de dressoir lades laten liggen.

 Dingen die je aan de andere kant snel nodig hebt, kun je inpakken in doorzichtige dozen, zodat je ze gemakkelijk kunt herkennen. Doe minder boodschappen en gebruik wat er in de voorraadkast ligt, zodat je geen levensmiddelen verhuist die je beter kunt vervangen als je eenmaal in jouw nieuwe huis bent.

Het huis waar je intrekt

Als je de mogelijkheid hebt, is het altijd handig om de badkamer en keuken schoon te maken voordat je het huis betrekt. Dan kun je gewoon uitpakken en spullen opbergen zonder extra werk op de dag zelf. Als je de handige verdiensten van een verhuisbedrijf in Utrecht raadpleegt kunnen ook zij sneller uit de voeten met het verhuizen.

Tot slot is het handig om ‘s ochtends vroeg in je nieuwe huis een weekendtas vol te stoppen met de spullen die je nodig hebt. Dan hoef je niet te beginnen met uitpakken om aan schone kleren of speelgoed voor de kinderen te komen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie