Afbeelding
Foto Shutterstock

Een PVC of laminaat vloer kopen?

Partnercontent

Ben je PVC vloeren en laminaat aan het vergelijken? Beide producten hebben zo zijn voor- en nadelen, maar het is misschien lastig om hier een keuze uit te maken. Om wat meer duidelijkheid te scheppen over deze verschillende vloeren hebben wij een behulpzaam artikel voor je geschreven. Lees hier meer over PVC en laminaat.

Wat is PVC?

PVC staat voor polyvinylchloride, dit is een kunstmatige stof dat moeilijk te onderscheiden is van echt hout. Het materiaal bestaat uit verschillende lagen en is daarom erg stevig. PVC heeft een geluiddempende werking, waardoor het ideaal is voor woningen waar het gehorig is. Zo kiezen veel mensen voor deze vloer om geluidloos te kunnen lopen en problemen met buren te voorkomen. PVC is wel een stukje duurder dan bijvoorbeeld laminaat, maar het gaat wel lang mee en is geschikt voor vloerverwarming. PVC vloeren komen in allerlei soorten en maten.

Laminaat

Laminaat is een veelgebruikte vloer, vooral in huurwoningen. Dit komt omdat het redelijk goedkoop is en makkelijk is te verwijderen. Ook laminaat komt in vele soorten en maten, je kunt bijvoorbeeld een type kiezen waarbij het lijkt alsof je een houten vloer hebt. Laminaat is gemakkelijk schoon te maken, je zult ook niet zo snel krassen zien. Het is wel belangrijk om deze vloer goed te plaatsen zodat hij niet heen en weer schuift. Dit kun je laten doen door een expert, of jezelf goed hierin verdiepen.

De verschillen

Het grootste verschil tussen PVC en laminaat is de prijs en het dempen van het geluid. Beide vloeren zijn namelijk makkelijk te verwijderen. Het verschil zit hem dus vooral in het materiaal. Ook is het zo dat laminaat kleurvast is, het zal dus nooit een andere kleur aannemen. PVC kan dit naar loop van tijd wel doen. Beide materialen kunnen goed tegen vocht, in tegendeel tot hout.

Voor- en nadelen

Kies voor laminaat als je graag een goedkope optie wil en niet van plan bent vloerverwarming te installeren. Vind je het niet erg om een grotere investering te doen? Dan is PVC visgraat bijvoorbeeld een mooie optie, er is veel keuze in kleur. Zowel laminaat als PVC zijn gemakkelijk te leggen en weer te verwijderen. Perfect voor huurwoningen, of als je de vloer snel zat raakt. Ook zijn beide hygiënische materialen die gemakkelijk schoon te maken zijn.

Conclusie

PVC en laminaat zijn allebei prettige vloeren om te plaatsen, dit gaat namelijk erg eenvoudig. Het verschil zit hem voornamelijk in de prijs, PVC is nu eenmaal iets duurder maar wel wat steviger. Dit materiaal is ook geluiddempend, wat weer erg handig kan zijn. Beide vloeren kun je in allerlei soorten en maten krijgen. Houd er ook rekening mee of je in de toekomst vloerverwarming wil of niet.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Heuvelrugpolitiek wil geen omgekeerde vlaggen meer 9 uur geleden
Afbeelding
Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Herstel van schade door valwind in Leersum kan beginnen 10 uur geleden
Afbeelding
Van Barneveld helpt door brand getroffen bakker uit Doorn 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (5): ‘De energiemarkt is duidelijk doorgeschoten’ 3 okt, 16:00
Afbeelding
Jubileum voor Zonnebloem Amerongen 3 okt, 15:16
PREMIUM
Afbeelding
‘Hoogspanning vormt struikelblok voor scholenbouw’ 3 okt, 14:14