Afbeelding
Foto: Shutterstock

Ontdek alle voordelen van keramische betonlook tegels

Partnercontent

Het is tegenwoordig een opvallende trend in de moderne en hedendaagse interieurs: parketsoorten in verschillende looks zoals bijvoorbeeld betonlook tegels. Ze worden gemaakt van een samenstelling van gebakken klei, zand en andere natuurlijke mineralen. Deze tegels met betonlook zijn ontzettend populair vanwege allerlei praktische pluspunten: ze hebben het uiterlijk van bijvoorbeeld echt beton, maar ten opzichte van een betonvloer is het in het gebruik en qua onderhoud erg voordelig. Hetzelfde geldt voor andere soorten keramisch parket visgraat. Ontdek hier waarom deze vloersoort zo’n interessante keuze is!

Praktisch, esthetisch en duurzaam

Allereerst zijn de keramische betonlook tegels zeer handig in het gebruik omdat ze hygiënisch zijn en je houdt ze eenvoudig schoon. Eventuele vlekken komen namelijk niet diep in de vloer vanwege een slim ontwikkelde vaste samenstelling. De tegel is opgebouwd uit verschillende lagen. De buitenste glazuurlaag heeft een hoge dichtheid en is uitermate goed bestand tegen vocht en vuil. Dit zorgt ervoor dat het aan de oppervlakte blijft en dat er niets in de poriën trekt.

Ze zijn bovendien duurzaam en gaan dus jarenlang mee omdat het materiaal nagenoeg slijtvast is en er weinig tot geen krassen kunnen ontstaan. Ook zijn ze heel geschikt voor vloerverwarming vanwege een goede warmtegeleiding. Met betonlook tegels creëer je een strakke en stijlvolle look met een charme die maar nauwelijks verschilt van een echte betonvloer.  

De verschillende looks

Qua soorten en kleuren is het aanbod eindeloos. Een zeer populaire uitvoering is bijvoorbeeld de visgraatvloer. Deze zorgt voor een speels effect vanwege het schuine patroon in de legwijze. Ook zie je veel tegels met verschillende looks zoals de (eiken) houtlook, marmer look of betonlook. Je kiest hiermee voor het gevoel van natuurlijk materiaal, en het gemak van keramisch parket!

Het is bij de aanschaf even een investering, maar je krijgt waar voor je geld. De vloer gaat namelijk in principe een leven lang mee en is volledig recyclebaar.

Reiniging

Voor het schoonmaken van de keramisch parket en keramische tegels wordt aangeraden geen agressieve middelen te gebruiken, want die zouden het materiaal mogelijk kunnen beschadigen. Vaak is water al voldoende of gebruik eventueel bij hardnekkige vlekken een beetje schoonmaakazijn of speciale reinigingsmiddelen die speciaal zijn ontwikkeld voor deze tegelsoorten. Voor het stofzuigen wordt aangeraden een parketborstel te gebruiken.

Knulst vloeren

Wanneer je eenmaal een beslissing hebt gemaakt over welke optie het beste bij je (nieuwe) woning past, wil je uiteraard zeker zijn van hoogwaardige kwaliteit en een goede specialistische service. Daarvoor ben je bij Knulst vloeren aan het juiste adres! Zij zijn al meer dan 45 jaar specialist in vloeren en uitgegroeid tot één van de grootste vloerenwinkels van Nederland. Neem een kijkje op de website, of kom langs bij de showroom om de vloeren te bezichtigen. 

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Muzikale zomernachten in openluchttheater Landgoed Zonheuvel 6 minuten geleden
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel gisteren
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 8 aug, 14:16
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 8 aug, 10:10
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30