Afbeelding
Foto Shutterstock

Stoere betonlook gietvloer in huis of binnen je bedrijfspand

Partnercontent

Bij de keuze voor een nieuwe vloer in huis, heb je tegenwoordig tal van verschillende mogelijkheden. Nog altijd is een vloer van hout of bijvoorbeeld pvc populair. Toch merken interieurstylisten, dat ook andere soorten vloeren aan populariteit winnen bij Nederlanders. Denk bijvoorbeeld aan een gietvloer met betonlook, wat ten opzichte van een houten- of pvc-vloer verschillende voorbeelden biedt. Belangrijk voorbeeld hiervan is het feit, dat een betonlook gietvloer goed bestand is tegen vocht. Daar waar vocht in het geval van een houten vloer vrijwel meteen voor kringen in het hout zorgt. Het is niet eenvoudig dergelijke kringen te herstellen. De gietvloer wordt niet alleen binnen woningen gebruikt; je ziet dit type vloer ook steeds vaker terug in winkel- en bedrijfspanden. 

Industriële uitstraling met cementgebonden gietvloer

Met een cementgebonden gietvloer geef je de ruimtes in huis een industriële look. Het vormt een stoere basis voor je interieur! Combineer de gietvloer met een grove houten kast of bijvoorbeeld een stoere eikenhouten tafel, om het interieur een warme tint te geven. De combinatie van een betonlook gietvloer met houten meubels doet het vaak goed. In sommige woningen kiest men voor een combinatie van verschillende soorten vloeren. Men kiest bijvoorbeeld voor een betonlook gietvloer in de keuken, gecombineerd met een houten- of pvc-vloer in de woonkamer. Een goede mix van een industriële- en warme stijl. 

Voordelen van een betonlook gietvloer in huis

Niet alleen de stoere uitstraling die een betonlook gietvloer aan je woning geeft, kan een reden zijn om voor dit type vloer te kiezen. Denk ook aan het feit dat een gietvloer eenvoudig schoon te maken is. Dit past bij het gegeven, dat een gietvloer bestand is tegen vocht. Om die laatste reden wordt de gietvloer vaak in een keuken of bijvoorbeeld gang van woningen gebruikt. Hier is de kans het grootst dat er vocht op de vloer terecht komt. Neem de vloer af met een vochtige doek, om deze fris en hygiënisch te houden. Het hygiënische karakter van een betonlook gietvloer zit daarnaast in het ontbreken van naden in de vloer. Zeker bij een vloer van hout of laminaat zijn het vaak deze naden, waarin het vuil achterblijft.  

Gietvloer te combineren met vloerverwarming

Steeds meer mensen voorzien hun woning van vloerverwarming. Ten opzichte van de klassieke radiatoren biedt het hen verschillende voordelen. Zo vergroot dit het wooncomfort in huis en laat het je de dag standaard met warme voeten beginnen. Vloerverwarming valt goed te combineren met een gietvloer. Bij het aanbrengen van de vloerverwarming zal de vloer open moeten worden gehaald; een goed moment om de bestaande vloerbedekking te vervangen voor een stoere betonlook gietvloer. Er zijn verschillende Nederlandse partijen gespecialiseerd in de levering van deze vloeren. 

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 aug, 08:38
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 14 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47