Afbeelding
Foto: Pixabay

Ontdek meer van Europa: top 3 leuke wandelvakanties

4 maart 2022 om 12:09 Partnercontent

Langzaamaan gaan we weer terug naar het ‘oude normaal’. Gelukkig maar, want de reisbeperkingen verdwijnen daarmee ook. Op deze manier kunnen we weer optimaal genieten van de wereld. Maar waar gaat de eerstvolgende vakantie heen? En welk soort vakantie wil je? Ga je voor een zonvakantie of toch liever voor een actieve vakantie?

Als je op zoek bent naar een actieve vakantie, maar het liefst in Europa blijft, lees dan snel verder! We geven je in dit artikel 3 tips voor een leuke wandelvakantie, zodat je meer van Europa kunt ontdekken.

Blijf dichtbij huis in het Ahrtal

Wil je graag redelijk dichtbij huis blijven? Dan is een huttentocht Duitsland iets voor jou. Op een paar uur rijden ligt namelijk het Ahrtal. Dankzij de mooie omgeving heb je niet het idee dat je dichtbij huis bent. Je wandelt tijdens de huttentrektocht Ahrtal langs bizarre rotsformaties, oude ruïnes en bij het eten kan de lokale wijn natuurlijk niet ontbreken. Klinkt goed, toch? Ook is deze huttentrektocht ideaal voor mensen die kennis willen maken met het concept van een huttentrektocht. De reis is namelijk op basis van volpension, waardoor jouw rugtas een stuk lichter is.

Ga je mee naar het Lake District?

Het Lake District in Engeland is een zeer geliefde wandelbestemming. Ga hier vooral heen in het voorjaar. In het voorjaar is het er rustiger en droger dan wanneer je gaat in de zomermaanden. Tijdens deze reis ga je wildkamperen naast hooggelegen meren. Je ziet tijdens de wandelingen niets anders dan hoogvlaktes en bergruggen. Eenmaal in het dal laten we natuurlijk geen kans voorbijgaan om een bezoek aan de pub te brengen.

Toch liever naar Italië? Ga mee naar een afwisselend wandelparadijs

Als je liever naar Italië gaat, dan is de reis ‘Sentiero delle Orobie’ iets voor jou. Dit is een afwisselend wandelparadijs in de Noord-Italiaanse regio. Je ervaart hier het pure bergleven en je geniet optimaal van de natuur.

Dit komt doordat het wandelgebied wild, ruig en eenzaam is. Doordat je hier een diversiteit aan gesteentes vindt, is er ook veel flora te vinden. Een bijkomend voordeel? Dit wandelgebied is door de meeste toeristen nog niet ontdekt. Ook geniet je van een uitstekende italiaanse keuken. Ideaal dus!

Geniet van de natuur!

Ben je geïnspireerd geraakt door een van bovenstaande reizen? Dat snappen we! Maar er zijn nog veel meer reizen, waarbij je meer van Europa kunt ontdekken. Je vindt alle reizen op de website van 360° Explore. En heb je keuzestress? Onze wandelgidsen helpen je graag bij het maken van de beste keuze!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie