Afbeelding
Foto: Pixabay

Woon je in Utrecht en wil je Toegepaste psychologie studeren?

25 februari 2022 om 16:44 Partnercontent

Al jaren behoort de opleiding toegepaste psychologie tot de populairste hbo-opleidingen in Nederland. Dat geldt ook voor deze opleiding in de stad Utrecht. Met de studie toegepaste psychologie leer je problemen oplossen door middel van psychologische wetenschap en methodes. Daarnaast leer je menselijk gedrag te bestuderen en dit te beïnvloeden. Door stages krijg je meer praktijkervaring en kan jij na je opleiding zelfstandig praktijkonderzoek doen. Woon jij in Utrecht en wil je toegepaste psychologie studeren? Bekijk hier de mogelijkheden!

De instituten in Utrecht met toegepaste psychologie

Utrecht heeft meerdere hogescholen. Bijvoorbeeld de Capabel. Dit is een klein instituut met veel persoonlijke aandacht. De Capabel biedt deze opleiding in twee vormen. Namelijk, voltijd en deeltijd. Bij deeltijd heb je tijd om naast je studie te werken of tijd over voor andere bezigheden. Houd er wel rekening mee dat je met een deeltijd opleiding geen recht hebt op studiefinanciering.

De NCOI heeft naast de bachelor ook de optie om deze opleiding versneld of met verschillende specialisaties te volgen. Zoals bijvoorbeeld kinderpedagogie, coaching en organisatiepsychologie. Daarnaast biedt de NCOI ook zeven master opleidingen die je kunt volgen na je studie toegepaste psychologie. Met een master verdiep je jezelf in de materie. 

Master na je bachelor

Na de opleiding toegepaste psychologie heb je de optie om verschillende aanvullende opleidingen te overwegen. Het is sterk aan te raden om zo’n aanvullende opleiding te volgen na je afstuderen. Zo vergroot je jouw kansen op een baan die bij je past. Voorbeelden van vervolgopleidingen zijn een algemene master in toegepaste psychologie en bepaalde deelgebieden van de toegepaste psychologie. Zoals een specialisatie in de richting van het onderwijs of coaching. Het is afhankelijk van het beroep wat je uiteindelijk wilt gaan beoefenen, welke van deze opleidingen het meest geschikt is voor je. Er zijn verschillende opleidingsinstituten die deze vervolgopleidingen aanbieden voor studenten die afgestudeerd zijn in toegepaste psychologie op hbo-niveau. 

Toegepaste psychologie is een van de meest gekozen studies in Nederland. Zo ook in Utrecht. Woon je in Utrecht, dan zijn er meerdere instituten die deze opleiding aanbieden. Bijvoorbeeld de Capabel en NCOI. De Capabel biedt deze opleiding in voltijd en deeltijd aan. De NCOI Doet dit ook, maar heeft daarnaast ook de optie om te specialiseren en deze eventueel op te volgen met een master. Met een master vergroot je je kennis en daarmee ook je baankans.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie