Jeroen Cnossen, algemeen directeur van BDUmedia: ,,We blijven het lokale nieuws aanbieden, zoals men dat van ons gewend is."
Jeroen Cnossen, algemeen directeur van BDUmedia: ,,We blijven het lokale nieuws aanbieden, zoals men dat van ons gewend is." Pauw Media

Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen

Overig

HEUVELRUG ,,Wat ook in de corona-periode en onlangs rond de gemeenteraadsverkiezingen opnieuw heel duidelijk werd, is dat onze rol als lokale nieuwsbrengers van groot belang is voor de samenleving. Daarom willen we ondanks de huidige prijsstijgingen voor energie en papier onze inspanningen voor lokale journalistiek op peil houden’’, zegt Jeroen Cnossen, algemeen directeur van BDUmedia, uitgever van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant, over de visie van BDUmedia. ,,We blijven het lokale nieuws aanbieden via onze krant en website, zoals men van ons gewend is.’’

Net als alle huishoudens en bedrijven in Nederland heeft ook BDU te maken met hogere energiekosten. Dat geldt niet alleen voor de energie van kantoorpanden en computers, maar ook voor de drukkerij. Daarbij komt dat de papierprijzen fors zijn gestegen, wat leidt tot hogere kosten voor het drukken van kranten. 

PAPIERSCHAARSTE ,,Veel papierfabrieken zijn in de corona-periode overgestapt op het maken van karton voor pakketjes, als gevolg van de explosieve stijging van webshop-aankopen die thuisbezorgd worden. Daarnaast moesten sommige fabrieken sluiten. Er zijn nu dus minder fabrieken die krantenpapier maken, waardoor de prijzen afgelopen jaar zijn verdubbeld!’’ 

Voor het maken van krantenpapier wordt door de fabrieken oud papier gebruikt. Het papier is voor 80% gerecycled papier en kan zeven keer worden hergebruikt. De 20% aan nieuw papier is 100% FSC-gekeurd, waarbij voor elke boom twee bomen worden herplant. 

TROUW Wanneer de energie- en papierkosten langer hoog blijven, kan dat wel gevolgen hebben voor de lokale nieuwsmedia. ,,We verwachten dat het een tijdelijke kostenstijging is. Door goed op onze kosten te letten en tegelijkertijd een extra inspanning te leveren om meer advertenties te verkopen, willen we dit bekostigen. Daarnaast spannen we ons in om meer abonnees te werven’’, zegt Cnossen.

,,We maken al jarenlang voor onze trouwe abonnees elk dag artikelen, die we publiceren via onze website en de krant. Met de introductie van de nieuwe app voor de mobiele telefoon voegen we daar dit voorjaar een derde communicatiekanaal aan toe. Zo blijven we onze lezers dagelijks voorzien van nieuws uit hun eigen woonplaats.’’ In de nieuwe app worden de actuele nieuwsartikelen los geplaatst en is daarnaast ook de digitale krant op een prettige manier te lezen. 

ABONNEREN Voor iedereen die ook graag de lokale krant wil ontvangen en dagelijks online het nieuws wil volgen, ga naar www.nieuwsbladdekaap.nl/abonneren. Portretten van bekende inwoners, achtergrondverhalen over woningbouw, leegstand en windmolens of verhalen over de geschiedenis. De abonnees maken het mogelijk journalistiek op lokaal niveau te blijven uitvoeren.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door 23 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel 23 uur geleden
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 8 aug, 14:16
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 8 aug, 10:10
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30