Wij zullen er alles aan doen om u op de hoogte te houden van wat er in uw omgeving gebeurt.
Wij zullen er alles aan doen om u op de hoogte te houden van wat er in uw omgeving gebeurt. BDUmedia

Dankbaar en vol vertrouwen blijven wij u voorzien van lokaal nieuws

Corona Coronavirus

HEUVELRUG Het jaar 2020 was in vele opzichten onvergetelijk. Het zal de geschiedenisboeken ingaan als een periode van ongekende veranderingen in het dagelijks leven. Corona kwam en zette alles stil. De hele wereld en dus ook ons land voelde de impact van deze geweldige dreun.

Als lokale nieuwsmakers zijn wij geworteld in de lokale gemeenschap en weten wij hoe groot die klap is en was op ieders leven. Wij zaten dicht op het nieuws, hoorden uit alle hoeken van de samenleving de verhalen van mensen die corona kregen en van verpleegkundigen die vochten voor elk leven, van winkeliers die hun levenswerk moesten sluiten en van jongeren die elkaar niet meer mochten ontmoeten, van ouderen die geen of nauwelijks bezoek mochten krijgen, enzovoorts.

ESSENTIEEL Het voelen van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid woog zwaar. Juist nu was het essentieel dat er veel en juiste informatie beschikbaar kwam over de lokale situatie. Die intentie om iedereen te voorzien van het zo belangrijke lokale nieuws stond bovenaan.

Tegelijkertijd vielen onze advertentie-inkomsten grotendeels weg, en kwam daarmee ook de corona-dreun hard bij ons eigen nieuwsbedrijf aan. Wij besloten om u als lezer voor het eerst in de geschiedenis een bijdrage te vragen. Gelukkig kwam er veel steun van vele trouwe lezers en ondernemers, die het belang van hun lokale krant hoog achten.

Dankzij donaties, nieuwe abonnees en ondernemers die bleven (of juist gingen) adverteren konden wij doorgaan. Wij zijn zeer dankbaar voor de financiële én morele steunbetuigingen.

Ook landelijke en lokale overheden onderschreven het belang van een goede lokale nieuwsvoorziening. Er kwamen subsidies om bij te dragen in het blijven verschijnen van de papieren krant en de online nieuwsberichten.

Voor velen is 2020 misschien wel een jaar om snel te vergeten. Toch was het ook een jaar waarin veel kracht en saamhorigheid getoond werd. Dat zagen wij terug in de vele artikelen die wij maakten over buren die elkaar gingen helpen, steunacties voor mensen in nood en vele ondernemers die hun bedrijf aanpasten, ombouwden en opnieuw uitvonden om toch te kunnen blijven ondernemen. Elk verhaal was hartverwarmend.

Het jaar is bijna voorbij en helaas staan we voor dezelfde uitdaging. Nederland zit in een lockdown! Wij vertrouwen op de lokale samenwerkingskracht die we het hele jaar al ervaren, om ook deze periode met z’n allen goed te doorstaan.

LOKAAL NIEUWS Wij gaan opnieuw niet op slot, maar blijven u voorzien van lokaal nieuws. Wij zullen er alles aan doen om u op de hoogte te houden van wat er in uw omgeving gebeurt. U kunt op ons rekenen!

We wensen u veel kracht en sterkte de komende tijd.

Redactie- en verkoopteam Nieuwsblad De Kaap.nl/Stichtse Courant.nl

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 16 uur geleden
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column 11 aug, 16:00
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00