Routinier en DEV middenvelder Paul Okkersen werkte hard maar kon de nederlaag van zijn team ook niet voorkomen
Routinier en DEV middenvelder Paul Okkersen werkte hard maar kon de nederlaag van zijn team ook niet voorkomen Rinus van Denderen

DEV Doorn hard onderuit

Overig

DOORN In de strijd om het kampioenschap in 4I kreeg medekoploper DEV Doorn afgelopen zaterdag een gevoelige draai om de oren getuige de 0-6 nederlaag tegen regerend koploper VVA Achterberg. Alhoewel het de jeugdige en enthousiaste ploeg van trainer Rick Andeweg aan werklust zeker niet ontbrak, bleek DEV uiteindelijk niet opgewassen tegen de geroutineerde en meer ervaren gasten uit Achterberg. Met nog acht wedstrijden voor de boeg is de race om de titel weliswaar nog zeker niet gelopen, maar zullen de rood witten alle zeilen moeten bijzetten om het gat naar naaste concurrent VVA de komende weken niet groter te laten worden. 

Huub van Aerssen

 Op een sfeervol en zonovergoten sportpark Tuilland maakten de vele supporters uit beide ‘kampen’ zich op voor een heerlijk voetbalmiddagje tussen de nummers een (VVA) en twee (DEV Doorn) uit de zaterdag vierde klasse I. Maar met uitzondering van het eerste kwartier waarin de thuisformatie nog kon aanhaken en ook wel wat kansen wist te creëren , werd het vervolgens een eenzijdig duel waarin met name de gasten uit Achterberg de boventoon voerden. 

De openingstreffer in de 22e minuut (0-1 fraai schot van afstand) was dan ook gezien het overwicht van VVA te rechtvaardigen, maar nog geenszins ‘dodelijk’ voor de thuisploeg. Alhoewel ook de tweede treffer voor Achterberg kort voor rust nog geen aanleiding gaf tot ongerustheid, werd toch wel meer en meer de krachtsverhouding (fysiek) en het veldoverwicht van VVA duidelijk. Ruststand 0-2.

CURIEUS In het tweede deel van de wedstrijd was en werd het min of meer eenrichtingsverkeer en kreeg DEV ondanks toch wel regelmatig balbezit geen grip op het geroutineerde en ervaren team uit Achterberg. Met name ontbrak het DEV in de omschakelmomenten aan precisie en rust in de eindafwerking.

VVA daarentegen maakte gretig gebruik van de ruimte die er ontstond en kwam al na tien minuten speeltijd op een 0-3 voorsprong, waarmee de wedstrijd eigenlijk al was gelopen. Een curieus moment ging vooraf aan de vierde treffer voor VVA, waarbij de altijd solide sluitpost en DEV aanvoerder Mark Sluis zich buiten de lijken bezig hield met de fanatieke aanhang van Achterberg en de 0-4 voor een leeg doel slechts een formaliteit bleek te zijn. 

De twee overige treffers voor VVA Achterberg waren misschien iets te veel van het goede, maar toonden wel de superioriteit van de ploeg van trainer Dennis Koorn. Eindstand 0-6. 

ZWAKTE DEV routinier en drijvende kracht op het middenveld Paul Okkersen: ,,We hadden het ons natuurlijk heel anders voorgesteld, maar zijn op veel fronten gewoonweg afgetroefd. Hun kwaliteit was onze zwakte. Op basis van de uitwedstrijd (1-1) hadden we dit zeker niet verwacht. Opnieuw focussen en de pijen richten op het verdere verloop van de competitie. Nog geen man overboord.”

advertentie
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 4 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 7 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 13 uur geleden
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 29 jun, 12:33